RIPOSTER

Emeletnyi pincébe zuhant egy ló Bonyhádon. Injekciózták

Az ötmázsás állathoz kivonult az összes szakszolgálat. Az állatorvos először beinjekciózta.
címkék:

Egy használaton kívüli pince beszakadt és a pincébe zuhant egy ló pénteken a kora délutáni órákban Bonyhádon, jelentette a TEOL. hu.

A ló mentésére a bonyhádi és a szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gépjármű fecskendővel és egy műszaki mentőegységgel, a bonyhádi önkéntes tűzoltók 4 fővel érkeztek, a káresethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult.

Öt mázsás állat

A helyszínen egy 10 négyzetméteres területen beszakadt a föld a mintegy 5 mázsás ló alatt, és az állat az életéért küzdött egy 3-4 méter mély gödörben. Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, a ló a kimerültségtől a pince alján feküdt.

Nem kellettt elaltatni, csak nyugtatózták

A ló szerencsére nem sérült meg jelentősen, de a kiemeléséhez szükség volt az állat elkábítására, ezért a helyi állatorvos nyugtató injekciója után lehetett megkezdeni a pincéből való kiemelését. A tűzoltók a műszaki mentő darujával és kézi erővel vonszolták ki az állatot a gödörből és átadták a tulajdonosának.

A szerencsétlenül járt állat a sikeres mentés után lábára állt, az állatorvos elmondása szerint az ijedtségen kívül nem esett más baja – tájékoztatta a TEOL-t a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól dr. Ackermann Zsuzsanna. A sajtóközlemény további fotókkal a honlapjukon is megtalálható.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?