RIPOSTER

Emberfogú oroszlánok vették át a hatalmat az Ecseri piacon

Ilyen portékát még nem látott az ócskapiac. A fenevadakat a placc közepére állították, ott pöffeszkednek a főhelyen, várják, hogy elvigye őket valaki.
  • Szerző: Ripost

Természetesen üzleti titok, hogy honnan pottyantak az Ecserire a márványoroszlánok, annyi bizonyos csak, hogy valaki felszámolt egy kastélyt. Az viszont nagy kérdés, merre vezet innen, az ócskapiacról a szobrok útja.

Egyrészt kizárólag párosan eladók és ez az apróság nyilván nehezíti az eladást és az elhelyezést is.

És még ha meg is tetszenek valakinek, azon azért erősen gondolkodni kell, hogy az ilyen márványoroszlán hol mutat igazán jól. Egy kisebb garzon panellakásba például nem feltétlenül illenek, másrészt be sem férnének oda.

Az oroszlánok hossza csaknem 2 méter, a két szobor együttes súlya 3,5 tonna.

Áruk is jelentős, és bár nyilván lehet egy kicsit alkudni - például a furcsa fogazatuk miatt -, a föntebb említett panellakás értékét valószínűleg bőven fedezik. (25 000 euróért, azaz nagyjából 7 és fél millió forintért hirdetik őket)

Hogy meddig őrzik az ócskapiacot a carrarai márvány oroszlánok, azt nehéz megjósolni. A mai gyenge piacnapon például senkit sem érdekeltek. Pedig az árus, aki eladásra kínálja őket, a szállításban is tud segíteni...

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?