RIPOSTER

Felkenődött a napelemekre Paksnál a bolgár embercsempész

Menekülés közben nem sikerült jól a manőver, elkapták az embercsempészt.
  • Szerző: Angie

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

Az egyenruhások 2021. december 7-én 1 óra 37 perckor akartak ellenőrizni egy szerb rendszámú személyautót, azonban a sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, elhajtott. A járőröknek végül az M6-os autópályán, a 108-as kilométerszelvény közelében levő paksi pihenőhelynél sikerült megállítani a kocsit, melynek vezetője még egy napelemnek is nekihajtott. A rendőrök a görög iratokkal rendelkező bolgár sofőrt elfogták, aki nyolc utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgánnak vallották magukat.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?