RIPOSTER

Eltűnt villanyszerelők: zokogásban tört ki a hírek hallatán a feleség

A villanyszerelők megölésével gyanúsított férfi hamarosan visszatérhet a családjához, de ez sok embernek fájdalmat okoz.
  • Szerző: Ripost

Az eltűnt villanyszerelők megölésével gyanúsított É. Imre újra teljes joggal reménykedhet, hogy a zárka helyett jövő héttől az otthonában töltheti mindennapjait.

Amíg a Győri Járásbíróságon a 15 hónapja rácsok mögött ülő építési vállalkozó sorsáról tanácskoztak, az eltűnt Mácsik Zoltán felesége és lánya feszülten várakoztak a bejárat előtt.

Orlik Vilmos négy, Mácsik Zoltán pedig több mint egy éve nem adott életjelet magáról. A rendőrség szerint mindkettejükkel az egyik munkáltatójuk, É. Imre végzett, de a holttestek máig nem kerültek elő.

A tavaly április óta börtönben ülő gyanúsított bűnügyi felügyeletét először idén áprilisban rendelték el, de az ügyészség fellebbezése és a közfelháborodás után végül mégsem engedték haza.

Ha azonban most másodfokon is kedvező döntés születik, a lábán nyomkövetővel, de hétfőn már a családja körében lehet É. Imre. Akkor is ez történik majd, ha addig nem bírálják el a fellebbezést.

Habár az elmúlt két hónapban rengeteg tanút kihallgatott a rendőrség, a Bors úgy tudja, hogy érdemi előrelépés nem történt az ügyben.

"Az iratbetekintés alkalmával semmi olyan új körülményt tartalmazó bizonyíték feltárására nem került sor, ami az ügyet alapvetően megváltoztatta volna. Ezért is született ez a döntés" - vélekedett a lapnak dr. Bagó Ottó, a gyanúsított védője. Hozzátette, hogy védence bízik abban, hogy hazatérhet.

É. Imre felesége korábban elmondta, hogy kedvenc ételével, lecsóval várja haza férjét.

Mácsik Zoltán szerettei viszont teljesen összetörtek: "A szégyenteljes döntés üzenetértéke az, hogy az emberéletek semmit sem számítanak. Orlik Vilmos eltűnése után három évet, a férjem eltűnése napjától nyolc napot, a mostani döntéssel pedig egy lehetőséget a boldogságra és a szabadságra kapott ajándékba. Mi pedig másfél éve kétségekben és a bizonytalanság fogságában élünk" - fakadt sírva Mácsik Zoltánné a tárgyalás után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?