RIPOSTER

Eltűnt az otthonból, két hét múlva a fia találta meg, holtan a bácsit

Belső vizsgálat indult a balatonfûzfői idősek otthonában, a család feljelentést tesz majd a mulasztás miatt. Két hét után találták meg a holttestet.

A %% is beszámolt arról az esetről, amikor csak hat nap után vette észre a balatonfűzfői Nyugdíjasház személyzete, hogy a náluk lakó Dezső bácsi eltűnt.

Lapunknak a 73 éves bácsi fia elmondta: akkor és azt megelőzően hiába hívta aggódó felesége az intézményt,

csak kitérő és elutasító választ adtak az idős asszonynak,

pedig többször kérte, nézzék meg férje szobáját.

Miután napokig nem találták a férfit, a család  szervezett keresést indított, ami sajnos tragikus véget ért:

két héttel az eltűnése után a fia találta meg édesapja holttestét

a balatonfűzfői strand közelében.

Nincs állandó felügyelet a Nyugdíjasházban

Lapunk megkereste az érintett intézményt is, hogy reagáljon a történtekre. Istenes Gábor, a Nyugdíjasház vezetője a %%-nak elmondta: az intézményben olyan nyugdíjasok laknak, akik

önellátásra képesek, ápolást, gondozást nem igényelnek,

tulajdonképpen ápolás-gondozás nekik nem is nyújtható.

Hozzátette, szabad mozgásukban, önálló döntéseikben nem korlátozhatják a lakókat. Ezért, ahogy Dezső bácsi is, szabadon jönnek-mennek a nyugdíjasok, akár több napra is elutaznak például élményfürdőbe vagy rokonokhoz látogatóba.

"Zs. Dezső már beköltözéskor írásban nyilatkozott, hogy a heti egy alkalommal történő takarításon kívül más szolgáltatást nem igényel.  Az étkezését is maga oldotta meg, máshol ebédelt, illetve saját maga főzött" - mondta lapunknak Istenes Gábor, aki maga is részt vett Dezső bácsi vasárnapi keresésén.

Belső vizsgálatot indítottak

A Nyugdíjasház vezetője a %%-nak elmondta: a Dezső bácsiéhoz hasonló egyéni apartmanokba kizárólag a lakó tudtával jogosultak bemenni, kivéve ha olyan körülmény merül fel, amely azonnali beavatkozást igényel.

Amint értesültem róla, hogy Zs. úr valószínűleg ismeretlen helyen tartózkodik és a család sem tud a hollétéről, a lakását leellenőrizve magam tettem bejelentést a rendőrségen

- mondta Istenes Gábor.

A vezető megerősítette a %% információit: az eset után az érintett alkalmazottakat a családtól kapott beszámolók alapján kérdezte meg, majd elindította a belső vizsgálatot, ami cikkünk megjelenéséig még nem zárult le.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?