Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.04.13.

Elképesztő siker: Így lett egy magyar a világ legjobbja

Több mint 4700 fotós, csaknem 80 ezer fotóval jelentkezett a világ minden tájáról az idei World Press Photo pályázatra, melynek természetfotó kategóriájában egy magyar lett a legjobb! A megdöbbentõ fotón olyan, életükért küzdõ békák láthatók, amelyeknek éttermesek levágták a lábát, majd visszadobták a szerencsétlen állatokat a vízbe.

Máté Bence sok díjat nyert már, de mind közül ez a legnagyobb: 4700 fotós pályaműve közül az ő képét találták kategóriájában a legjobbnak a világ legrangosabb fotópályázatán!

A magyar fotós Túlélési ösztön című fényképén levágott lábú békák láthatók, amint a felszín felé törekednek, miután visszadobták őket a békapetékkel teli vízbe. A fotó tavaly áprilisban készült az erdélyi Kovászna megyében, és arra hívja fel a figyelmet, hogy tavasszal szerte a világon sok, párzásra összegyűlt béka lábát vágják le étkezési célra, gyakran úgy, hogy az állat még él.

World Press Photo pályázat nyerteseit csütörtök éjjel hirdették ki Amszterdamban. Az amerikai John Moore nyerte az év sajtófotója fődíját, képe egy síró hondurasi kislányt ábrázol Mexikó és az Egyesült Államok határán. A Getty Images ügynökség fotósa akkor készítette a felvételt, amikor a kétéves gyerek menedékkérő édesanyját letartóztatták az amerikai határőrök a texasi McAllenben. A fődíj 10 ezer eurós (3,2 millió forintos) pénzjutalommal jár. Idén új díjkategóriával bővült a mezőny: az elismerés az év fotóriportjának jár, nyertese az a svéd-holland Pieter Ten Hoopen lett, aki latin-amerikai migránsok konvoját ábrázolta 2018 októberében-novemberében.

Jó hír azok számára, akik kíváncsiak a magyar győztes munkáira: a 34 éves Máté Bence mintegy hatszáz felvételéből márciusban nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten, mely azóta országos turnéra indult. A tárlat április végéig Debrecenben, május 3-tól 10-ig Gödöllőn, június 13-tól július 7-ig Egerben, július 11. és augusztus 4. között Keszthelyen, augusztus 8. és szeptember 8. között Szegeden, szeptember 12-től október 6-ig Győrben, október 10. és november 3. között pedig Miskolcon lesz látható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-