Létrehozva: 2019.07.29.

Elképesztő pusztítást végzett hazánkban a vihar, tart a mentés - fotók

Vasárnap délután hatalmas vihar söpört végig az országon, több helyen fákat döntött ki és vezetékeket szakított le.

A vasárnapi vihar következtében keletkezett károk felszámolásához néhány órán belül országszerte összesen csaknem nyolcszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat, akiknek főként kidőlt fák, leszakadt vezetékek, megrongált tetőszerkezetek és elöntött pincék adtak munkát.

Hétfő reggelre az egységek a károk nagy részét felszámolták vagy enyhítették, Kiskőrös és Békéscsaba térségében azonban még mintegy száznegyven helyszínen van szükség beavatkozásra. Majdnem harminc helyszínen dolgoztak a budapesti tűzoltók a fővárosra lecsapó vihar miatt vasárnap - írta a katasztrófavédelem a honlapján.

A viharkárok jellemzően a közép- és dél-pesti régiót érintették. A hirtelen lezúduló csapadék miatt pincéket és mélyebben fekvő területeket öntött el a víz, de kidőlt fákat és leszakadó vezetékeket is hagyott maga mögött a főváros fölött átvonuló szupercella.

Csepelen, a fürdő területén villám csapott egy fába, illetve az egyik medencébe. A tűzoltók az érintett fát a biztonság kedvéért körbekordonozták. A mentők is a helyszínre vonultak, egy fiatal fiút sikeresen újraélesztettek. Õt és egy középkorú férfit kórházba vittek.

Este újabb villámcsapás okozott tüzet Budapesten, ezúttal a tizenhatodik kerületben, a Templom utcában csapott bele a villám egy ikerház tetejébe, amely lángra kapott, és mire a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében, kétszáz négyzetméteren égett. A rajok több oldalról támadták a tüzet, amelyet hét vízsugárral sikerült megfékezni. Ebben az esetben senki sem sérült meg.

A viharos időjárás miatt szombat estétől vasárnap délig Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye tizenhét településén több mint háromezer-nyolcszáz fogyasztónál nem volt áram. Vasárnap délután és hétfő kora reggel között Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye harminchárom településén tizenhétezer fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás. Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye öt településén több mint háromezer-egyszáz fogyasztónál hétfőn reggel sem volt még áram.
 
A vihar fennakadást okozott a közlekedésben is, vasárnap este 19 óra 55 perctől a 3307-es utat a 35-ös kilométernél lezárták, mert villanyoszlop dőlt az útra. Tegnap kora délután Gyula és Sarkad, később három órán át Emőd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád, valamint csaknem két órán át Szilvásvárad és Bélapátfalva között nem jártak a vonatok, mert fa dőlt a sínekre, mostanra azonban helyreállt a közlekedés.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-