RIPOSTER

Elképesztő, így rejtették el a veszélyes lyukat a forgalmas végállomáson

Legalább egy lábfej nagyságú lyuk tátong a 2-es és 24-es villamosok Soroksári úti végállomásán. Megkerestük az illetékeseket, egyelőre mindenki csak hárít, de az utasok attól még hasra esnek.
  • Szerző: Ripost

A %% egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy hetek, ha nem hónapok óta óriási lyuk tátong a 2-es és 24-es villamos Soroksári úti végállomásánál az egyik kábelcsatorna aknafedelénél. Lapunk munkatársai nem voltak restek, így kimentünk a helyszínre, ahol azt tapasztaltuk, hogy több járókelő is csak jól fejlett egyensúlyérzékének köszönhetően kerülte el a hasra esést.

Az már csak hab a tortán, hogy a villamos végállomás egész területe kritikán aluli állapotban van. Kátyúk, töredezett járda felületek, szemét és bűz jellemző a végállomás környezetére. Az ügyben megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy mit terveznek a hatalmas lyukkal, illetve várható-e a terület rendezése, hiszen a környéket szépen rendbe hozták az évek alatt.

A BKK közleménye szerint a kábelcsatorna aknája a Budapesti Közlekedési Vállalathoz (BKV) tartozik, ezért a hiba eltüntetéséért is a BKV a felelős. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az idén 50 éves közlekedési vállalatot is, de a felelősséget ők is hárították. Tehát van egy óriási, balesetveszélyes kátyú egy forgalmas villamos végállomáson, ám már nincs ok az aggodalomra. Legalábbis amíg egy erősebb szélroham, vagy egy renitens járókelő fel nem dönti a kihelyezett bóját. Nem lenne egyszerűbb befoltozni a kátyút?

És ezeket olvastad már?