RIPOSTER

Elindult a Clark Ádám daru a Hableányhoz, így fogja kiemelni a roncsot

A darura azért van szükség a helyszínen, mert a múlt heti hajóbalesetben elsüllyedt Hableány túl nehéz ahhoz, hogy más szerkezet ki tudja emelni.
  • Szerző: Ripost

Szerdán hajnalban indult el Komáromból Budapestre a Clark Ádám úszódaru, amelynek segítségével a felszínre tudják majd hozni az elsüllyedt Hableányt - írja a Híradó.hu. A daru négy óra körül érkezhet meg Újpestre, de arról még nem tudni pontosabbat, hogy mikorra érhet a Margit hídhoz.

Mint írják, a búvárok már kedden is egész nap dolgoztak az előkészületeken, olyan pontokat kerestek a hajóroncson, amelyhez rögzíthetik majd a daru drótköteleit.

A lap emlékeztet, a Clark Ádám úszódaru 200 tonna teherbírású, a rajta lévő gém 45 méter hosszú. Mostanáig a Duna magas vízállása miatt nem tudott elindulni Budapest felé, hiszen a Margit hídig ugyanis hét híd alatt kell áthaladnia.

A darut üzemeltető cég egyik vezetője az M1-nek azt mondta: a csaknem 60 tonna súlyú Hableányt tovább nehezíti a hajótestbe beáramlott víz. A kiemelésnél pedig a legfontosabb cél az, hogy közben ne törjön ketté a roncs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?