RIPOSTER

Életveszélyes ez a közlekedési tábla!

Budapesten egyes helyeken gyalog is életveszélyes közlekedni. Van, ahol a túl alacsony közlekedési táblák okozhatnak problémát...
  • Szerző: Ripost

A XI. kerületi Etele úton van egy kis gond a közlekedési táblákkal. Gyakorlatilag lehetetlenné teszik a normális közlekedést, mert a kiegészítő táblákat túl alacsonyra szerelték. Ez egyébként az érvényes szabályoknak sem felel meg.

Olyan helyen, ahol gyalogosok vagy biciklisek közlekednek, a tábla alsó éle legalább 2,25 méter magasan kell hogy legyen. Felső éle ilyenkor is maximum 4,1 méter lehet. Bárhogyan is nézzük, ez nincs 2,25 méter magasan. Még az alacsonyabbak is nekimehetnek, ha kicsit szórakozottabb napjuk van...

Ahol nincs gyalogosközlekedés, ott a  jelzőtáblákat úgy kell elhelyezni az út, illetve a talaj szintje felett, hogy a tábla alsó éle legalább 1,5 méter, a felső éle pedig legfeljebb 4,1 méter magasan legyen.

A közúti jelzőtáblák a főváros területén a Budapest Közút Zrt. illetékességébe tartoznak - tájékoztatta a %%-ot Götz Attila, Újbuda önkormányzatának sajtóreferense. Az utólag kihelyezett táblák elhelyezését az önkormányzat a Budapest Közút Zrt.-vel közösen felülvizsgálja, és intézkedik.

Az Etele út 55. számnál lévő utca a Tétényi út Etele út melletti évekkel ezelőtt kialakított 30 kilométeres sebességkorlátozású övezet része, de az Etele út felől eddig hiányoztak az övezet eleje és vége táblák.

A forgalmi rend egyértelműsítéséért tettek ki új táblákat, és a héten szabványos magasságra fogják szerelni azokat - tájékoztatott Szabó Krisztina, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs főmunkatársa.

Az övezetre vonatkozó régi jelzőtáblákat is ellenőrzik, és ahol a gyalogosforgalom szempontjából nem megfelelően vannak feltéve, azokat átszerelik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?