RIPOSTER

Életveszély a Margit hídnál: Megtévesztő jelzést adnak a lámpák

A pesti hídfőnél a jelzőlámpa vagy rossz helyen van, vagy rosszul van beállítva: látszólag a jobbra kanyarodóknak szól, de az ugyanott található gyalogosátkelő jelzésével éppen ellenkező jelzést ad.

Hónapok óta nem sikerült orvosolni egy problémát a Margit híd pesti hídfőjénél: a jelzőlámpák ugyanis rosszul működnek. A jarokelo.hu több olvasója is jelezte már a panaszt, egyikük már júniusban beszámolt az életveszélyes kereszteződésről.

Míg a gyalogosoknak pirosat, addig a bicikliseknek zöldet mutat a lámpa, azaz átmehetnének azon az úton, ahol az autósok is zöldet kaptak. Rendkívül veszélyes!

– írta bejelentésében a kerékpáros, aki szerint vagy rossz helyen van, vagy rosszul van beállítva a két jelzőlámpa.

Úgy tűnik, hogy nem egyszeri hibáról van szó, ugyanis a napokban egy újabb fotó jelent meg, amin (bár fordítva), de pontosan látszik a fent említett probléma: itt a gyalogosok kapnak zöldet, míg a biciklisek várakoznak a pirosnál.

Az úttest két oldalán kétféle jelzés jelenik meg. A közelebbi lámpán piros a kerékpárosok továbbhaladását jelző lámpa, míg a túloldalon a közös gyalogos - kerékpáros lámpa zöldet mutat

– panaszkodott Máté.

A %% által megkérdezett közlekedési szakértő szerint valóban nem egyértelmű a jelzés, lenne rajta mit csiszolni.

A piros lámpa  azoknak szól, akik tovább mennének a kerékpárúton lefelé. A zöld azoknak, akik átkelnének. Egy kiegészítő lámpával (ami a jobbra kanyarodásra zöldet mutat) egyértelműbb lehetne

– javasolta a szakember.

A lámpák működésével kapcsolatban természetesen megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) is, ám cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak levelünkre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?