Létrehozva: 2015.11.18.

Életüket áldozták ismeretlenekért Párizs bátor hősei

Ezek a bátor férfiak még attól sem riadtak vissza, hogy saját testükkel védjenek másokat a terror éjszakáján Párizsban. Sokan közülük olyanokért áldozták fel az életüket, akiket egyáltalán nem ismertek. Õk a szörnyû merénylet hõsi halottjai.

Szerző Doris

Holttestek borították november 13-án éjjel a vérfürdővé vált párizsi utcákat, ahol több ezren futottak az életükért. A felbolydult tömegben voltak azonban olyan hősök, akik attól sem riadtak vissza, hogy életük kockáztatásával mentsék meg társaik életét, akiket sokszor egyáltalán nem ismertek.

A %RIPOST% a parismatch.com összeállítása alapján két részben mutatja be a terror éjszakájának legbátrabb francia hőseit.

A Bacatlan klubban és környékén

Nicolas

Péntek este a 37 éves Nicolas Cantinat úgy érezte, hogy egy jó kis buliban ereszti ki a gőzt, ezért hamarosan  a tomboló tömegben találta magát az Eagles of Death Metal koncertjén. Amikor a terroristák tüzet nyitottak, a bátor férfi rögtön tudta mit kell tennie: megmenteni a hozzá közel állókat, akár a saját élete árán is.

Ezért a testével igyekezett védeni társait, egy golyó azonban eltalálta, és halálra sebesítette.

Hétfőn délben az egyperces néma gyász után külön is megemlékeztek az életét feláldozó férfiról, és kivételes hőstettéről.

A Bataclan személyzete

A jelen lévők visszaemlékezése alapján csak úgy záporoztak a golyók a koncertteremben azon a sötét éjszakán. Dominique Revert, a Bacatlan bérlője egyenként köszönte meg a klub személyzetének, hogy minél több embert megpróbáltak kimenekíteni a káoszból a terror éjszakáján.

"A személyzet bátor tagjai újra és újra visszatértek a vérfürdővé vált koncertterembe, hogy minél több embert ki tudjanak menekíteni"

- emelte ki.

Richard

Richard Rammant rockrajongó családapaként a párjával érkezett a banda koncertjére. A merénylet során az 53 éves férfi számos halálos lövést kapott. Egyik barátja állítása szerint felesége is súlyosan megsérült. Õt a combján érte a golyó, ám már túl van az életveszélyen. Azt beszélik, hogy a bátor férj azért halt meg hogy megmenthesse felesége életét. Még akkor is az asszonyt védte, amikor az őt ért lövésektől összeesett, és többé már nem tudott felkelni.

Bruno

A véres mészárlást követő napon egy hálás férfi mindent megtett, hogy megtaláljon egy bizonyos Brunót a Facebookon. A hős férfiról ugyanis az a hír járta, hogy megmentette az ismeretlen férfi kedvesének életét a bataclani vérfürdőben.

"Egy ismeretlen férfi tegnap megmentette a feleségem életét. Elbújtatta őt a kanapék mögé, majd saját testével védte őt, pedig nem is ismerte. Annyit tudunk róla, hogy Brunónak hívják. Szeretnénk neki megköszönni, hogy kockára tette az életét."

A történet végül örömteli véget ért, Bruno és a támadást túlélő házaspár  egymásra talált a Facebookon.

Sébastien

A 34 éves hős férfi története bejárta a világsajtót, miután megmentette egy terhes nő életét, akit az egyik támadó ejtett túszul. A kétségbeesett kismama 15 méter magasban lógott a Bataclan egyik ablakában segítségért kiáltozva, miközben a merénylők elárasztották a folyosókat, és egymás után dördültek a lövések. Ekkor jelent meg Sébastien, akinek hőstettéről később a Mirror is beszámolt. Az életét kockáztató férfi előbújt saját rejtekhelyéről, a kimerülten kapaszkodó terhes nőt pedig behúzta az ablakból, és biztonságba helyezte.

A férfi, akit hőstette közben az egyik terrorista lábon lőtt, később elmondta, hogy a kismama már túl fáradt volt ahhoz, hogy tovább kapaszkodjon, és minden bizonnyal a mélybe zuhant volna.

"Kétségbeesetten könyörgött az utcán állóknak, hogy kapják el, ha elengedi magát, és zuhanni kezd, de hatalmas volt lent a káosz. Mi pedig 15 méter magasban harcoltunk az életünkért."

- emlékezett vissza a férfi a szörnyű éjszakára.

A Belle Équipe hőse

Ludovic Boumbas épp egyik legjobb barátjának 35. születésnapját ünnepelte, amikor az önfeledt bulizás szörnyű vérfürdővé változott. A támadás során az egyik merénylő tüzet nyitott egy fiatal lányra, Ludo azonban egy percig sem gondolkodott: a számára ismeretlen lány elé vetette magát, egyenesen a golyó útjába, így őt érte a halálos lövés.

A lányt azóta is kórházban ápolják, úgy tűnik, ő túléli a szörnyű támadást.

Az életét feláldozó Ludóra pedig azóta is úgy emlékeznek, mint a párizsi terror egyik legnagyobb hősére.

 

 

Szerző Doris

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Oroszország kemény megtorlásra készül

metropol.hu

Heti top – erre voltak kíváncsiak az olvasók

hirtv.hu

Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

metropol.hu

Szerdáig még bírd ki tankolás nélkül: komoly árzuhanás jön a hét közepén

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Meglepő titkot árul el a házasságáról Vilmos herceg

travelo.hu

300 év után először mozdítják el helyéről Magyarország legidősebb nagyharangját

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-