RIPOSTER

Eladó a Teréz körúti robbantó háza, itt gyártotta a bombát

Szerdán kezdődött a Teréz körúti robbantás tárgyalása, ahol rengeteg meglepő részlet derült ki a merénylet előzményeiről. A vádlott hónapokig készült a támadásra egy homokkomáromi házban, amit saját pénzéből vett magának. A Ripost a helyszínen megtudta: az ingatlan telekkel együtt eladó, a vádlott édesapja árulja!
  • Szerző: RIPOST

Óriási érdeklődés övezte a Teréz körúti robbantás tárgyalásának első napját, ahol részletesen beszámolt a bíró a merénylet előkészületeiről. Kiderült, hogy a vádlott hónapokon keresztül készült a merényletre egy Zala megyei kis falu szőlőhegyén, ahova végül a TEK is kivonult. Robbanószer-származékokat, eszközöket találtak, így már bizonyossá vált, hogy megtalálták a robbantó titkos laborját!

A %RIPOST% a napokban járt a Zala megyei Homokkomáromban, ahol egy kisházban bujkált a vádlott. A 160 fős településen két templom és egy bolt van, ám az utóbbi már kora délután zárva volt. A helyiek eleinte zárkózottak voltak, de amint kiderült, hogy a Teréz körúti robbantás miatt érkeztünk, szóba elegyedtek velünk.

Mindenki csak emiatt jön ide, pedig ennek az egésznek vége lehetne már. Senki nem ismerte azt a fiatalembert, fent élt a hegyen. Mi is csak az újságból tudtuk meg, hogy itt vett házat, aztán jöttek a kommandósok és lezárták a felfelé vezető utakat

– kezdte a %%-nak egy homokkomáromi asszony, aki úgy tudja: a robbantás előtt fél évvel vette meg a vádlott a rejtekhelyet.

Márciusban költözhetett ide, azt mondják. Aztán ősszel már nem is volt itt. Nem foglalkozott a szőlővel sem, ezt már akkor láttuk, amikor mi is felmentünk megnézni a helyet. Jó hosszú az út odáig, oda csak az költözik lakni, aki valamit rejtegetni akar

– állította a homokkomáromi nyugdíjas, majd útba igazított a titkos bunkerhez.

Homokkomárom központjából ötperces autóút vezetett a hegy teteje felé, majd egy tisztáson véget ért a kikövezett szakasz. Innentől több telken keresztül, csaknem 10 perces sétával lehet eljutni a Teréz körúti robbantó egykori házához, amit a többi ingatlanhoz hasonlóan kerítés sem véd.

A szomszédos telkek messzebb vannak, oda pedig csak ritkán mennek ki a szőlőtulajdonosok.

Ott jártunkkor egy lélek sem volt a környéken, területet könnyedén be lehetett járni. A %% fotósa ekkora vette észre, hogy kitették az eladó táblát a tornácra! 

Az ingatlaniroda címén és telefonszámán kívül már információt nem tüntettek fel, de rövid kutatás után kiderült, hogy a vádlott édesapja saját maga hirdeti fia házát, ahol fél éven keresztül készültek a bombák.

A zalai rejtekhelyről és a pincében lévő laborról a %% napilap csütörtöki számában számolunk be részletesen!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?