RIPOSTER

Egyre többen látják úgy, nincs értelme a Néppártban maradnia a FIDESZ-nek

Miért is kellene ragaszkodni egy az eredeti értékeit feladó zavaros pártcsoporthoz?
  • Szerző: Ripost

A Fidesznek addig van értelme a Néppártban maradnia, amíg van esély arra, hogy a pártcsalád a kereszténydemokrácia irányába visszatéríthető - fogalmazták meg az elmúlt napokban többen is.

De ez az esély napról napra vészesen fogy. Egy minden értékéről lemondó Néppártban viszont már nem szabad maradnia a Fidesznek. Ez a véleménye ma már a Fidesz egész hátországának is - írja az Origo.

Ha a bevándorláspárti erők végérvényesen átveszik a hatalmat a Néppárton belül, akkor már tényleg semmi nem marad, ami a pártcsaládot megkülönböztetné a zöldektől, a liberálisoktól, a kommunistáktól, és a szocialistáktól

- ez fejezi ki a legjobban, hogy milyen helyzetbe kormányozta magát az Európai Néppárt az elmúlt években, hogy megfeleljen a bevándorláspárti oldalnak. 

Mindezzel együtt óriási hibát követne el Manfred Weber és az Európai Néppárt, ha megpróbálnák eltávolítani a Fideszt. Vagy, ami egyre valószínűbb: olyan helyzetbe hozzák saját magukat, hogy a Fidesz megelégeli a provokációt, és egyszerűen otthagyja az egyre zavarosabb pártcsaládot.

Egyébként jó ideje zajlik a vita az európai politikában, hogy milyen értékeket képvisel valójában a magát eredetileg kereszténydemokrataként meghatározó Európai Néppárt. 2015-ben a Közel-Keleten és Észak-Afrikában felbomlottak az addig működő rendszerek, nagy számban indultak meg Európába a jobb életkörülményeket kereső gazdasági bevándorlók.

A migrációs válság tetőpontján az Európai Néppárt mégis eltért a keresztény-konzervatív értékektől, és erőteljesen közeledni kezdett a liberálisok felé. Pedig a kialakult helyzetre csupán egyetlen helyes válasz létezik: meg kell őrizni a keresztény identitást, és meg kell védeni a keresztény kultúrát. 

A Fidesz - Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével - ezért küzdött az elmúlt években, s végzetes módon éppen ezért fordultak szembe velük a migránspárti erők.

Azért is nehéz komoly bevándorlásellenes fordulatot várni a Néppárttól, mivel Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány feljegyzéseiből korábban kiderült, hogy a bevándorláspárti spekulánsnak  megbízható szövetségese 36 néppárti-képviselő. 

Több név mellé megjegyzést is fűztek, mégpedig azt hogy az illető a megfelelő pillanatokban saját pártcsaládjával is kész szembefordulni.

 

Mindennél beszédesebb, hogy ma reggel Brüsszelbe érkezett Soros György fia,  - ő maga posztolt erről az Instagramon -, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy instruálja ezeket a lényegében megvett néppárti képviselőket.