RIPOSTER

Egyre több riasztás érkezik: Veszélyes kígyókat dobnak utcára

Aggasztó jelenségre hívta fel a figyelmet Magyarország egyetlen vadállatbefogója!
  • Szerző: RIPOST

Both Zoltán az elmúlt napokban számos riasztást kapott városokban talált kígyókról. A szakember úgy fogalmazott: "vészesen ketyeg itthon a terrarisztikai időzített bomba!"

„Sajnos idén is elkezdődött az évek óta tartó tendencia, amikor tavasszal kidobják a karácsonyra kapott megunt hüllőket az emberek. Április első két hetében több riasztást is kaptam, hogy kígyókat találtak a járókelők, ezek közül több olyan faj volt, ami nem őshonos hazánkban”

– mondta a %%-nak Both Zoltán.

A vadállatbefogónak gabonasiklót, korallsiklót és boát is kellett mentenie az elmúlt napokban, ezek közül az utóbbi a kisállatokra is veszélyes.

Egy többméteres, megtermett óriáskígyó kiskutyákra, macskákra, de a haszonállatokra is veszélyt jelent, ugyanis ha szabadon engedik és éhes lesz, ösztönösen elindul táplálékért

– mondta a szakember, aki azt kéri, hogy minden megunt kisállattal, hüllővel az állatkertnél jelentkezzenek a tulajdonosaik!

Ha valaki úgy dönt, hogy szeretett állatát mégsem neveli tovább, eszébe ne jusson kidobni, ugyanis ez nemcsak embertelen, hanem az állatvédelmi törvény szerint akár három év börtönnel is lehet büntetni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?