RIPOSTER

Egyre több a rejtélyes haláleset a magyar Bermuda-háromszögben!

Újabb holttestet találtak a város határában lévő erdőben. A Ripost megtudta: egy 40 év körüli nő testére túrázók bukkantak, a helyiek félnek az utcára menni.
  • Szerző: RIPOST

Egy női holttestre bukkantak Veszprém megyében, Várpalota egyik erdős részén. A rejtélyes haláleset megrémítette a helyieket. A Várpalotán élők úgy tudják: teljesen meztelen volt a holtan talált asszony. Nem ez az első ilyen rejtélyes ügy a városban!

Amikor megláttam a hírekben, hogy találtak egy holttestet, egyből az ugrott be, hogy már megint újra kezdődik a sorozatgyilkosság?

– mondta rémülten a %%-nak egy helyi kisboltos, aki pontosan emlékszik az elmúlt időszak hasonló tragédiáira.

„Szinte évente történnek megmagyarázhatatlan halálesetek a környéken. Korábban is találtak egy meztelen nőt, őt a vízelvezető árokból húzták ki két éve nyáron. Akkor azt állapították meg, hogy kihűlt. De könyörgöm, nyáron? És előtte levetkőzött volna?”

– állt értetlenül az asszony.

Kifosztott hullák

A csatornában lévő meztelen holttest megtalálása után két hétre egy férfi élettelen testére bukkantak nem messze a vízelvezető ároktól, egy játszótéren. A %% úgy tudja, hogy azt a férfit is kirabolták, a családja szerint eltűntek az értékei. Ugyancsak furcsa körülmények között veszett nyoma a 65 éves Laci bácsinak Várpalotán: őt a város szélén, egy bokros részen találták holtan.

Rettenetes látvány fogadta a keresőcsapatot: félig meztelen test, a bácsi inge felakasztva egy ágra, táskája, sapkája szanaszét hevert.

Sem az órája, sem az arany nyaklánca nem volt meg

– nyilatkozta a történtek után a %%-nak az áldozat lánya, Mónika, akinek meggyőződése, hogy édesapja nem önszántából ment a város határában lévő részre.

Megemlítette: az oldalzsebes nadrág, amiben megtalálták apját, nem is az övé volt, mindig élére vasalt nadrágokban járt, ilyen volt rajta az eltűnése napján is. „Kifosztották és át is öltöztették. Valaki vagy valakik biztosan oda vitték a testet” - állította Mónika, aki a mai napig kutatja apja halálának körülményeit.

Furcsa mérgezés

A három rejtélyes várpalotai haláleset után pár héttel egy eszméleten és kifosztott férfit találtak a városban, szerencsére ez az áldozat még élt. A férfit a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház belgyógyászatán ápolták napokig, ugyanis toxikus állapotot regisztráltak nála, tehát

valószínűsíthetően megmérgezték.

A férfi élettársa akkor azt mondta: párja nem emlékszik semmire, csak arra, hogy a szőlőhegyre indult, ám sem oda, sem haza nem érkezett meg. Értékei azóta sem lettek meg, nem tudni, hogy pontosan kik és mit tettek vele.

Holttest az út szélén

Fél éve találtak Várpalota mellett, a 8-as útnál egy holttestet, erről a %% is beszámolt. A helyiek között azonnal elindult a találgatás, ugyanis a rendőrség a haláleset körülményeiről nem akart mondani semmit.

„Úgy hallottam, eleinte azt sem tudták megállapítani, hogy férfi-e vagy nő az áldozat. Mióta lehetett az út mellett szerencsétlen? Nem hiányzott eddig senkinek?

– tette fel a kérdést a %%-nak egy várpalotai asszony.

„Nem véletlenül mondják a környékről, hogy ez a magyar Bermuda-háromszög. Itt eltűnnek emberek, majd furcsa módon, levetkőztetve, kifosztva kerülnek elő. Csoda, hogy az ember nem mer kimenni az utcára sötétedés után?”

– mondta az asszony, aki szerint nem is biztos, hogy magától került az út szélére a megtalált holttest.

A rendőrség mind az öt esetben közigazgatási eljárást indított, vagyis kizárták, hogy bűncselekmény történt volna. De egy húszezres kisvárosban furcsa, hogy ennyi megmagyarázhatatlan eset történik. A helyiek rettegnek: azt találgatják, mikor fognak újra egy rejtélyes holttestre bukkanni Várpalotán?

Bűnbanda Várpalotán?
A helyiek szerint mindegyik esetnél kifosztották és magukra hagyták az áldozatokat, több esetben pedig nem kizárt, hogy meg is mérgezték őket. Egy neve elhallgatását kérő várpalotai férfi szerint egy bűnbanda állhat a rejtélyes halálesetek hátterében, mint mondta: „mindenki tudja, hogy hol lakik a maffia, akik a védelmi pénzeket szedik”, érdekes módon pár perc járásnyira a holttestek megtalálási helyétől…

Vizsgálnak, nem nyomoznak
A rendőrség közigazgatási eljárást akkor indít, ha nem merült fel idegenkezűség gyanúja, tehát az áldozat vagy öngyilkos lett, vagy balesetet szenvedett - ha hirtelen megállt a szíve, akkor is. A várpalotai eseteknél tehát kizárta a rendőrség a gyilkosságot, azaz szerintük egyik esetben sem történt bűncselekmény. Vizsgálják a haláleset körülményeit, de nyomozást ezidáig nem indítottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?