RIPOSTER

Egyre súlyosabb Gyurcsány édesanyjának állapota

Az egykori miniszterelnök mesélt édesanyja egyre súlyosbodó Alzheimer-kórjáról. Szeretné, ha Katus néni hozzá költözne, de az asszony hajthatatlan.
  • Szerző: Buster

Gyurcsány Ferenc nagyon aggódik a Pápán élő idős asszonyért, aki már a hétköznapokban is segítségre szorul. Nincs ugyan egyedül, hiszen lánya naponta látogatja, de a politikus nyugodtabb volna, ha maga mellett tudhatná Katus nénit.

"Négy-öt éve állapították meg, hogy Alzheimer-kóros. Azelőtt is voltak ennek jelei, kisebb nagyobb feledékenységek, melyre azt ajánlották, hogy szedjen Cavintont."

Például feltette a levest főni, majd bement a szobába rejtvényt fejteni, a levesről pedig megfeledkezett, de komolyabb baj eddig sosem volt.

"A nővérem, Éva már nyugdíjas, ő is Pápán él, és délelőttől délutánig ellátja a mamát, sokat segít neki”

- mesélte a Blikknek Gyurcsány Ferenc, aki családjával együtt havonta-kéthavonta találkozik édesanyjával, de naponta beszélnek telefonon.

"Van, amikor azt mondja nekem a telefonba, hogy: 'Olyan rég hívtál kisfiam!', mire mondom neki, de hisz tegnap beszéltünk. Már nem emlékszik mindenre, de a lánykorára, vagy amikor én még kicsi voltam, arra pontosan. Nagyon lassú, megállíthatatlan folyamat ez a betegség, de gyógyszerekkel jól karbantartható"

- mondta a lapnak a DK elnöke, aki egy külön lakrészt is kialakítana édesanyjának saját otthonában, de az asszony már nem szeretne elszakadni megszokott környezetétől.

És ezeket olvastad már?