RIPOSTER

Egy órán át vitték hordágyon, hogy megmentsék a villámcsapott magyar turistanőt

Villám csapott vasárnap délután egy magyar turistanőbe a romániai Retyezát-hegységben. A megközelíthetetlen helyről egy órán keresztül vitték hordágyon a mentőkocsihoz.
címkék:
  • Szerző: B.L.

Sátra mellett állt a 27 éves, magyar turistanő, amikor a villámcsapás érte. A Bukura-gleccsertó mellett táborozó csapatnak szerencséje volt, a táborhely közvetlen közelében működik a hegyimentő-szolgálat, így azonnal elsősegélyben részesíthették a fiatal nőt, aki rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét. A hegyi mentőknek az erős nyaki vérzést kellett elállítaniuk.
Azonban miután ellátták, elkezdődött a nő kálváriája.

A légköri viszonyok miatt nem tudták biztosítani a fiatal nő helikopteres szállítását, így a hegyi mentők vitték több mint egy órán át (!) hordágyon egy olyan helyre, ahová fel tudott menni érte a mentőkocsi.
 

A Temes megyei kórház sürgősségi osztályán megerősítették, hogy a magyar turista nincs életveszélyben, a sürgősségi osztályról átszállították a kórház plasztikai sebészeti osztályára.

A hegyi mentők vezetője példátlannak találta, hogy a közel 2500 méteres hegyekkel körülvett völgykatlanba csapjon be a villám. 

A Retyezát Nemzeti Parkban 2040 méter magasan fekvő, 8,7 hektáros Bukura-tó a romániai hegyi turizmus egyik leglátogatottabb célpontja.

címkék:
És ezeket olvastad már?