RIPOSTER

Eddig csúszkáltunk - most meg a latyakba fulladunk

Az utakon, járdákon lévő vastag jégpáncél a hirtelen érkezett melegebb idő miatt elkezdett olvadni, és mindenhol a latyak lett az ellenség.

A gyalogosok joggal panaszkodnak: ha az illetékesek időben eltakarították volna a havat, lesózták volna a járdákat, akkor száraz utakon lehetne közlekedni.

„Képtelenség így bejutni a munkahelyemre, a buszmegállók csúszósak, a járda latyakos, több helyen bokáig ér a víz. Ha elesek vagy megfázom, akkor pedig mehetek táppénzre. Ki fogja megtéríteni a káromat?”

– kérdezte Klára. Szerinte akiknek a dolguk lett volna, hogy rend legyen, nem tettek meg mindent, hogy mindenki eljuthasson céljához.

Nehéz ónos esőben takarítani

Bár a megállókat, lépcsőket, felüljárókat folyamatosan tisztítják, nincs könnyű dolguk a munkásoknak. „Szerződéses partnereink folyamatosan végzik a több mint 5000 fővárosi megállóhely takarítását. A már megtisztított megállók is újból behavazódnak vagy újrajegesednek” – reagált közleményében a BKV.

Próbára teszi a családi házakat is az időjárás

A rossz minőségű utak, az egyenetlen járdák miatt sok kertvárosi, vidéki panaszkodik, hogy nem tud kilépni a kertkapun: sok helyen még a házakat is alámossa az olvadó hó.

Hogy milyen praktikákat javasolnak a gyalogosok a cipők beázása ellen, olvasd el a %% napilap pénteki számában!