RIPOSTER

Ebben reménykedik a 17 éve eltűnt Till Tamás családja

Még 2000-ben, gyereknapon tûnt el az akkor 11 éves Till Tamás, aktája a mai napig nyitott a rendőrségnél. A bajai szülők még reménykednek, hogy egyszer csak betoppan a gyermekük...

Kegyetlen játékot űz a Till-családdal a sors: kisgyermekük 17 évvel ezelőtt, egy szokásosnak induló gyermeknapon tűnt el Baján, és azóta sem került elő. Ahogy %% is beszámolt róla, az akkor 11 éves Till Tamás biciklivel indult el a házukhoz közeli vadasparkba, de oda már nem érkezett meg. Szinte sértetlen kerékpárját hetekkel később, a vasúti töltés mellett találták meg. Tamás azóta sem került elő.

Minden egyes nap várjuk haza Tomit, ezt minden olyan édesanya át tudja érezni, akinek a gyermeke akár csak egy napra is eltűnt. Az elmúlt tizenhét évben nagyon sok harcot vívtunk a sorssal és a hatóságokkal, de nem adjuk fel: a férjemmel érezzük, hogy valahol még életben lehet a fiunk

– nyilatkozta megtörten a %%-nak Tillné Kati.

Ma is vesz neki ajándékot

A bajai asszony rendszeresen vásárol ajándékot 2000 óta nem látott gyermekének, szobáját már át kellett alakítani, annyi plüssjáték, virág gyűlt össze.  

„Azt szeretnénk, hogy lássa: nem mondtunk le róla soha. Karácsonyra, húsvétra, a születésnapjára is meglepjük egy kis aprósággal, ez a mi lelkünknek is jót tesz. Rengetegen állnak mellettünk, anno még a tejes dobozokon is megjelent Tomi fotója. Tisztánlátó, magánnyomozó foglalkozott a rejtélyes eltűnéssel, de semmire nem jutottak, ahogy a rendőrség sem. A mai napig nyitott akta, minden vele kapcsolatos bejelentést megvizsgálnak, mi pedig csak bizakodni tudnunk, hogy egyszer jó hírrel fognak felhívni”

– mondta sírva az édesanya.

Tamás eltűnése az egyik legnagyobb rejtély Magyarországon

– mondta a %%-nak Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke.

A megrázó történetről még többet olvashat a szombati napilapban!

Most lesz az Ezer lámpás éjszakája
Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakáját az eltűnt gyermekekért. Országszerte sok helyszínen lesznek rendőrök és civil szervezetek, felvilágosító programokat, mentési bemutatókat tartanak. Este fél tízkor tízezer világító lufit engednek a magasba, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a gyermekeltűnés aggasztó jelenségére.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?