RIPOSTER

Durvul az időjárás, 12 megyére és Budapestre adtak ki riasztást!

Csúcsrajárnak a légkondik mától, már ahol van ilyen. Ahol nincs, ott a szokásos praktikákat vetheted be. Függöny le, hajnali szellőztetés, gyakori zuhanyozás.
címkék:
  • Szerző: F. G.

Ég a nap hevétől, nemcsak a kopár szik sarja, hanem minden más is. Tikkasztó napok előtt állunk.

Hétfőn tovább erősödik a nappali felmelegedés. A napi középhőmérséklet a Dunántúlon általában 26, az Alföld nyugati részén 25 fok körül várható, de északkeleten a hűvösebb éjszakai, reggeli óráknak köszönhetően még alacsonyabban alakul a középhőmérséklet.

Az átlagosnál melegebb időjárás eginkább a beteg és idős szervezetet, valamint a szív- és keringési rendellenességekkel élőket viseli meg.

 A teljesítőképessége is jelentősen csökkenhet, ez igaz mind a fizikai, mind a szellemi munkavégzésre. A nagy melegben továbbra is rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása: ez legyen ásványvíz, gyümölcstea vagy frissen facsart gyümölcslé, limonádé. Az étkezésben is maradjon a saláták, gyümölcsök, illetve hideg zöldséglevesek mellett, a hűsítő joghurtok is jó választásnak bizonyulhatnak.

Az UV sugárzás a déli órákban országszerte meghaladja a 7-es értéket, helyenként pedig a 8-as, azaz az extrém értéket is megközelítheti,

fokozottan ügyeljen tehát a bőre védelmére!

Az allergiásoknak rossz hír, hogy tovább növekszik a levegő pollenkoncentrációja. Az útifű- és pázsitfűfélék többeknél okozhatnak panaszokat, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?