RIPOSTER

Durván bekeményít az április! Esővel, viharos széllel támad a hétvége!

Pénteken még élvezhetjük a napsütést, hétvégén azonban drasztikusan megváltozik az időjárás. Vasárnap legfeljebb 12 fokot mérhetünk, és özönvízszerû eső zúdulhat a nyakunkba!
  • Szerző: Doris

Úgy tűnik, jó időre búcsút kell mondanunk a kellemes áprilisi időnek! Bár pénteken még kisüt a nap, hétvégén gyökeresen megváltozik az időjárás. Egy markáns hidegfront hoz többfokos lehűlést, ami viharos széllel és jelentős mennyiségű csapadékkal párosul.

Pénteken a kezdeti napos időt követően napközben már többfelé megnövekedhet a felhőzet, de csapadék csak az esti, késő esti órákban várható. Már ekkor élénk lehet a délies szél. Hajnalban mindössze 1 és 8, délután 19 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Az igazán pocsék idő sajnos pont a hétvégén éri el hazánkat.

Szombaton kezdetben csak elszórtan, délutántól viszont többfelé kialakulhat eső, zápor. A hőmérséklet ennek ellenére még kellemes lesz, a legmelegebb órákban 22 fokot mérhetünk.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, ráadásul sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután csak 10-16 fokra számíthatunk.

A borongós, évszakhoz képest hűvös idő hétfőn is kitart. Számottevő javulásban csak a jövő hét második felében bízhatunk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?