Létrehozva: 2017.11.29.

Durván átverték a magyar hírességeket, hihetetlen, ami történt

Két nap alatt az egész országban elterjedt az új internetes õrület! Elsõre csak rosszízû tréfának tûnik a Jokesphone, ám durván túllõ a célon: súlyosan sértheti a személyiségi jogokat...

A Jokesphone, azaz tréfás telefon elnevezésű alkalmazás a napokban terjedt el, és úgy tűnik, boldog-boldogtalan használni kezdte. Az alkalmazás lényege, hogy egy listából kiválaszthatjuk, mivel akarjuk megtréfálni egy ismerősünket. Megadjuk a telefonszámát, és a rendszer már indítja a hívást, amit rögzít is, így a megrendelő meghallgathatja, hogyan fogadták telefonbetyárkodását. A hívás nagyon hihető, hiszen nem gép, hanem emberi hang mondja el hosszan, milyen baj történt. A lista hosszú: felhívathatunk valakit azzal, hogy fűszag terjed a lakásából, gyorshajtáson kapták, lopja az áramot vagy a wifit, szeretkezés hangjával zavarja a szomszédját, hangosan ugat a kutya, megjött a pizza, amit rendelt. Mint az a netes kommentekből kiderül, a többség ekkor bemondja a pontos lakcímét, hiszen egyeztetni akar, mivel nem rendelt pizzát. Az alkalmazás rögzíti a hívást, így a bemondott cím visszahallgatható! Van, akitől 200 eurós online megrendelés ellenértékét kérik, ilyenkor könnyen elhangozhatnak akár bankkártya adatok is. A rendszer rögzíti és tárolja a beszélgetést.

Amellett, hogy a dolog jogi kérdéseket is felvet, a sztárok közül is akadt, aki áldozatul esett a kegyetlen tréfának. Bódi Csabi, Zalatnay Cini és Kasza Tibi is kiakadtak! „A gyengébbek kedvéért még egyszer elmondom, a telefonos szívató alkalmazással három baj van. Hívást rögzíteni Magyarországon a másik tudta nélkül törvénybe ütközik. Amikor a következő hívást is viccnek hiszed, és kijön a hívásért egy 30.000 forintos számla, mert nem tetted le rögtön, akkor majd te szaladgálsz a rendőrségre, hogy azt hitted, csak vicc. Ha valaki megijed, és ne adj isten rosszul lesz, mert azt hiszi, kárt tett pl. valaki kocsijában, akkor sem fogsz nevetni…" - írta közösségi oldalán Kasza Tibi.

Hogy mit szólt a többi celeb, és pontosan kiket zaklattak, illetve hogy mit mond a hatóság a dologra, az a %Ripost% szerdai számából kiderül!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rangos tévés díjat kapott Lékai-Kiss Ramóna, Till Attila és a Séfek séfe

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy a legszerencsésebb idén tavasszal

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-