RIPOSTER

Durva tornádó rombolt Szabolcsban: brutális, mit művelt

Kora délután fél háromkor elsötétedett az ég a Szabolcs megyei Kékcse felett, iszonyatos erejû szél támadt, majd özönvízszerû eső zúdult le egyik pillanatról a másikra. Egy szemtanú számolt be a történtekről a Ripostnak.
  • Szerző: Ripost

"Dörgött és villámlott kegyetlenül, de ami sokkal rosszabb volt, az az orkán erejű szél" - számolt be lapunknak az időjárási anomáliáról a Kékcsén élő ismert háziasszony, Boros Vali. - Olyan erővel támadt a szél, amit a faluban élő 70 éves emberek sem láttak még soha.

Hirtelen jött a félelmetes vihar, nem volt időnk gondolkodni. Bezártunk ajtót és ablakot, mindenki bemenekült a házába. Iszonyatos volt a hang, tomboltak az elemek. Recsegett-ropogott minden, féltünk és féltettük a jószágokat" - hadarta a telefonba Boros Vali, aki elmondta, hogy a környéken megszűnt az áramszolgáltatás és nincs nincs internet.

 

"De ez legyen a legkevesebb, hiszen iszonyatos, amit művelt a vihar, nem is vihar, hanem egy tornádó inkább, hiszen egy kevergő-forgó tölcsér rombolta végig a falut, egy tornádó. Nálunk letépte a betoncserepeket a tetőről, de több ház tetejét egyenesen megemelte és áthajította az utcán. Borzasztó a helyzet, a polgármester most járja végig a falut, hogy felmérje a károkat."

És ezeket olvastad már?