RIPOSTER

Durva! Húsevő baktérium terjed a szekszárdi kórházban

A Balassa János Kórház higiénikus főorvosa a pécsi klinikát okolja. Azt mondja, a nem megfelelő higiéniás körülmények miatt többször is szóltak, de nem történt változás.
  • Szerző: Ripost

A végbélkenetvétel nem hangzik túl biztatóan, pedig ez vár minden olyan betegre, aki visszatér a szekszárdi kórházba, miután onnan Pécsre küldték őket különböző beavatkozásokra. Ennek oka, hogy ezeknél a betegeknél szinte kivétel nélkül megtalálják az MRSA- baktériumfertőzést. A Tolna megyei kórházban állítják, hogy a pécsi ápolószemélyzet nem tartja be az alapvető higiéniás szabályokat, vagyis nem mosnak kezet a betegekkel való érintkezések után, ezért terjed ez a veszélyes és nem utolsósorban undorító betegség náluk is.

„Január eleje óta tapasztaljuk, hogy jelentősen megszaporodtak a különböző antibiotikumokkal szemben ellenálló gennykeltő-baktériumfertőzések.

Az elmúlt negyed évben úgy 200 beteg érkezett vissza hozzánk a baranyai megyeszékhelyről, náluk szűrővizsgálatokat végeztünk, és a szokásosnál több esetben találtuk a fertőző baktériumok valamelyikét"

- mondta a Borsnak dr. Almási István, a szekszárdi kórház orvosa, aki szerint annak ellenére sem történt változás, hogy a jelenségről többször is tájékoztatták a pécsi kollégákat. A pécsi klinika higiénikusa elzárkózott a nyilatkozattól, annak ellenére is, hogy azzal őt bízta meg a Pécsi Tudományegyetem Főigazgató Hivatala.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?