RIPOSTER

Dunai hajótragédia: megrázó eredményt hozott a Hableány vizsgálata

A kedden Csepelre szállított Hableányt zárt térben vizsgálták át centiméterről centiméterre az ügyészség munkatársai, a rendőrségi helyszínelők és a hajózási szakemberek.
  • Szerző: Ripost

Kedden többórás művelet után a felszínre került a május 29-én elsüllyedt Hableány turistahajó. A mentés közben négy holttestre bukkantak a búvárok, két dél-koreai nőre, egy kislányra és a magyar hajókapitányra.

A kiemelést követően még volt remény arra, hogy esetleg a még eltűntként keresett további négy áldozat is a hajón lehet. A vastag iszapréteg miatt ugyanis nem tudták átvizsgálni a hajó minden egyes részét, úgy vélték, még a hajótestben rábukkanhatnak a baleset áldozataira. Most az Origo megtudta, hogy a hajón - amely azóta Csepelre került - a szakemberek nem találtak több holttestet.

A kutatásban részt vevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresik a még hiányzó négy dél-koreai utast. A Hableány azután süllyedt el a Margit híd közelében, hogy összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?