RIPOSTER

Dunai hajótragédia: ezt állítja az ukrán kapitányról magyar kollégája

Az ukrán kapitány magyar kollégája igen közel került a hajóshoz, így a magánéletét is megismerhette.
  • Szerző: Ripost

A dunai hajóbaleset miatt elhíresült Viking szállodahajó ukrán kapitányáról ellentmondó hírek láttak napvilágot. A Story magazinnak egy kollégája próbálta tisztázni a helyzetet, de az biztos, hogy a rendőrség őt gyanúsítja a május 29-iki tragédia okozásával.

A hatóságok a 64 éves Jurij C.-t gyanúsítják, de magyar kollégája szerint nem csak ő az egyetlen vétkes. A lapnak a neve elhallgatását kérő volt munkatárs azt mondta: "Több évtizedes hajós karrierem során nem találkoztam nála profibb szakemberrel."

A magyar hajós jó barátja lett az ukrán kapitánynak, aki naponta beszélt a gyerekeivel, de az unokáit is gyakran felhívta, nagyon családcentrikus férfiként ismerte meg.

"Velem is mindig rendes volt, idővel már szavak nélkül értettük egymást" - vallotta be a volt kolléga. "Emlékszem, ő maga kért engem maga mellé még tíz évvel ezelőtt, és azóta folyamatosan dolgoztunk együtt" - tette hozzá.

"Nem tagadom, kerültünk rizikós szituációkba, de stressznek nyomát sem láttam rajta" - a magyar hajós szerint Jurij C. mindig profin kezelte a váratlan helyzeteket, sőt, valóságos Niki Laudaként kell rá gondolni, mert a szakmában mindenki odafigyel a véleményére.

Magyar kollégája szeretne pártatlan maradni, de szerinte a kishajó vezetője is hibázhatott. Elmondta, hogy a Viking három embert mentett ki, a legénység két halottat is kiemelt a vízből:

Igen, büntessék meg Jurijt, ha hibázott. De szerintem épp elég büntetés az egy ilyen idős embernek, hogy 28 ember meghalt azon az estén.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?