RIPOSTER

Dunai hajóbaleset: megérkeztek a Hableány utasainak gyászoló hozzátartozói

A hozzátartozók láthatóan megrendülten érkeztek meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol rengeteg újságíró várta őket.
  • Szerző: Ripost

A Liszt Ferenc repülőtéren szállt le nem sokkal délután 1 óra előtt a szerda esti hajóbalesetben meghalt turisták hozzátartozóinak gépe. Most nagyjából két tucat ember érkezett, de az Origo úgy tudja, ma még több csoportban többen is jönnek, összesen majdnem negyvenen.

Tegnap már megérkezett két összekötő Dél-Koreából, ők készítettek elő mindent a hozzátartozóknak. Megérkezett Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszter is, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt elment oda, ahol a tragédia történt.

A koreai turisták hajóján, a Hableányon 35 ember volt, amikor a tragédia történt, ám mindössze 7 embert tudtak kimenteni, 7 embernek már csak a holttestét sikerült partra vinni, 21 embert pedig még mindig keresnek, de nagyon kicsi az esélye annak, hogy ők még életben vannak.

A gyászolók lehajtott fejjel vonultak ki a termináltól az értük érkező kisbuszokhoz. A legtöbben fekete ruhában voltak. Egy korábban már Magyarországra érkező delegáció várta őket, három férfi ment ki eléjük, ők mutatták az utat. Úgy tudni, ők a következő napokban mindenben segítenek nekik.

Nemcsak magyar újságírók várták őket, rengeteg volt a külföldi, köztük dél-koreaiak is.

A %% információi szerint kivitték őket a Margitszigetre is. A hozzátartozók igyekeznek titokban közlekedni, kerülik a médiát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?