RIPOSTER

Dunai hajóbaleset: Magyarország mindenben együttműködik Dél-Koreával

Magyarország osztozik Dél-Korea fájdalmában és mindenben együttmûködik vele - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel.
  • Szerző: RIPOST

A tárcavezető közleményében kiemelte: megdöbbenéssel értesült a dunai hajókatasztrófáról. "Együtt érzünk a gyászolókkal, a mentést végző szakembereknek pedig sok erőt és kitartást kívánunk" - fogalmazott. Reggel a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) fogadták Kju Szik Chöt, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetét. A megbeszélésen a nagykövetet tájékoztatták arról, hogy pénteken Szijjártó Péter a baleset helyszínen fogadja Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminisztert, majd pedig a KKM-ben folytatják a megbeszélést.

A külügyminiszter hangsúlyozta: "osztozunk dél-koreai barátaink fájdalmában és mindenben együttműködünk velük". Az illetékes hatóságok mindent megtesznek a túlélők felderítése, a baleset okainak feltárása és a felelősök megtalálása érdekében.

A hatóságok rendelkezésére álló utaslista alapján dél-koreai és magyar állampolgárok érintettek a balesetben

- áll a közleményben.

Szerda este legalább heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó a Dunán a Margit híd közelében, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba. Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?