RIPOSTER

Dunai hajóbaleset: a magyar katonák is gyászolják a Hableány matrózát

A május 29-iki hajóbaleset során kétfős magyar személyzet tartózkodott a Hableány turistahajón, a matróz holttestét már megtalálták a Szabadság hídnál.
  • Szerző: Ripost

Pénteken derült ki, hogy a Szabadság hídnál megtalált dunai holttest az elsüllyedt Hableány hajó matrózáé volt.

Az Infostart vette észre, hogy az elhunyt matrózról a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör is megemlékezett a Facebookon. Azt írták, hogy a korábban hivatásos katonaként szolgáló férfi Szolnokon volt mélységi felderítő tiszt, csak néhány éve volt matróz.

A Baráti Kör azt kérte tagjaitól, hogy egy szál gyertyával emlékezzenek az elhunyt bajtársukra.

"Az ember nyilván érti, hogy a hajó vezetőfülkéjében nem lehet túlélni egy ilyen ütközést, de az utolsó pillanatig nem akarja, nem tudja elhinni" - mondta P. Jánosról kisebbik testvére a Lokálnak.

"Mielőtt a bátyám hajós lett, Szolnokon hosszú évekig hivatásos katonaként szolgált. Õ inspirált engem is, hogy honvéd egyenruhát húzzak. Emiatt a hadkiegészítő parancsnokság pár napja azt kérte, értesítsem őket, ha előkerült a testvérem holtteste, mert szeretnék megadni neki a végtisztességet. Szóval a szertartás helyéről, a részletekről még magam sem tudok semmit" - folytatta a férfi, akinek bátyja korábban azt kérte, a Dunába szórják hamvait. Édesanyja, Julika néni szerint azonban lehet, hogy a szertartásra mégsem a folyónál kerül sor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?