RIPOSTER

Dühösek a kutyások: kísérleteznek az állatokkal ezen a klinikán?

Állatkínzással vádolták meg az egyik fővárosi állatklinikát: egy szemsérült kutyus vesztét okozták azzal, hogy nem mûtötték meg időben. Megszólalt a Ripost-nak egy korábbi dolgozó.
  • Szerző: PZs

Csoport alakult a facebookon az egyik fővárosi állatklinika bírálatára: a pórul járt gazdik szerint ugyanis sem az állatokkal, sem a gazdikkal nem bánnak megfelelően.

A bomba akkor robbant, amikor kiderült, hogy egy szemsérült kóbor kutyát nem műtöttek meg időben, és az állat elpusztult.

Az a férfi írta meg a történetet, aki a kutyust megtalálta. Azt állítja, vállalta volna, hogy állja a kezelés költségeit, de ezt nem vette „készpénznek” az állatklinika, és csak órákkal később álltak neki a műtétnek, aközben azonban az állat elpusztult.

Ezután jött a meglepetés: a kutya egészséges szemét is kiműtötték!

A népharag rögtön megvádolta az állatorvost, aki reagált, azt állítva, hogy a gazdátlan kutyust annak ellenére is meg akarták műteni, hogy a megtalálót nem érték el, és nem látták biztosítva a több tízezer forintos műtéti költség megtérülését.

A műtétet végül elvégezték, nem tehetnek arról, hogy a kutya kimúlt. A már elpusztult állat egészséges szemén tanuló orvosok gyakorolták a műtétet.

Az állatbarátok körében ennek ellenére nagy a felháborodás, és többen mindjárt a saját tapasztalataikat is megosztották a klinikáról illetve a szóban forgó állatorvosról, nem valami hízelgően.

A %%-nak sikerült elérnie egy korábbi dolgozót, aki - bár a nevét nem vállalta - elmondta: igaz, hogy a gazdikkal sokszor nem megfelelő stílusban beszél az orvos, és emiatt sokan panaszkodnak rá. Azt is alátámasztotta, hogy a klinikán valóban nagyon sok a betanuló orvos, és például az is előfordult, hogy

véletlenül túlaltattak kutyát, és aztán a gazdiknak azt mondták, hogy nem bírta a szíve a műtétet.

„Vagy megműtöttek egy olyan kutyát, amit nem kellett volna. Azt hitték, hogy gyomorcsavarodása van, felnyitotta az ügyeletes doki, és akkor látta, hogy voltaképpen vizes a tüdeje. Az a boxer se élte túl a kalandot” – ecsetelte lapunknak a korábbi eseteket a dolgozó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?