RIPOSTER

Drámai részletek az óbudai robbanásról, babájával menekült az anya

Vélhetően emberi gondatlanság miatt csaptak fel a lángok vasárnap este a III. kerületben. Egy édesanya meztelen kisbabájával menekült a tűztől.
címkék:
  • Szerző: Doris

Megrázó látvány fogadta azokat, akik hétfőn a Dinamó utcába látogattak. A ház, ahol a tűz keletkezett, gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé. Egy sparhelten kívül semmi nem maradt, a földet fekete korom borítja. Egy környékbeli férfi a Blikknek azt mondta, hiába könyörgött a közelben élő családnak, hogy ne készítsenek házilag fűtőrendszert, nem hallgattak rájuk. Nagy valószínűség szerint ez okozta a bajt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

„Az önkormányzatnak és a rendőrségnek is jeleztük, hogy baj lesz, de érdemben senki nem foglalkozott a bejelentésekkel. Egy ereszcsatornát vezettek be mint fűtőcsövet, amit a kéményhez illesztettek. A családfő ezt még megfejelte azzal, hogy az egészet bevonta purhabbal. Bevallom, nem lepődtem meg, amikor a méteres lángok felcsaptak. Úgy tudom, egy gázpalack átrepült a másik utcában lakó mozgáskorlátozott nénihez, ez leszakította a vezetéket, és szegény néninél is minden leégett”

- kezdte a lapnak a férfi.

Molnár Emese épp a kisbabáját fürdette, amikor a férje kiabálni kezdett, hogy ég a szomszéd épület. Az anyuka remegő kézzel kapta ki a vízből a meztelen kisbabát, így menekültek a lángok elől. Mindenük odalett.

„Ekkor már robbanást is hallottunk, a gázpalackok voltak. A páromnak még volt annyi lélekjelenléte, hogy a kutyát kiengedje a kennelből. Egy felelőtlen család miatt mindenünk odalett, jelenleg annyink van, amit magunkon viselünk. Én több képet is készítettem arról, hogy a szomszédok milyen barbár módon fűtenek, de ez idáig ez senkit sem érdekelt” – sóhajtott az anya.

A Blikk információi szerint a tűz egyetlen sérültje Árpád, aki szintén a népes család szomszédságában lakik. Úgy tudják, a férfi – amint meglátta a méteres lángokat – felrohant egy garázs tetejére, onnan próbálta eloltani egy slaggal. Közben azonban a hő hatására megolvadt egy felsővezeték, ami Árpádra esett, aki így majd három métert zuhant. Azt beszélik, a földön megint eltalálta Árpit egy vezeték, így rázta meg az áram.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?