RIPOSTER

Drámai részletek a tragédiáról: Így gázolta el a postás a kis Jánoskát

A Somogy megyei kistelepülés, Kisberény egyik zsákutcájában élő család élete egyetlen pillanat alatt omlott össze, amikor a helyi postás elgázolta a másfél éves Jánoskát.
  • Szerző: RIPOST

Rettenetes tragédia történt a Somogy megyei Kisberényben csütörtökön: ahogy a %% is beszámolt róla, halálra gázolt egy kisfiút a helyi postás. A Bors szerint a fiú édesapja már az udvaron volt, amikor a postásautó beállt a kapu elé. Így az apa sarkon fordult, és átsétált a vezetői ol­dalra, hogy átvegye a leveleket. Ahogy a családi ház kamerafelvételein is jól látszik, a másfél éves Jánoska ezalatt az épület mellől kiszaladt édesapja után.

Megpróbálta elölről ő is megkerülni a kocsit, de a következő pillanatban a postás beletaposott a gázba.

"A dobozos kocsi takarásától nem is láttam, hogy utánam szaladt a kisfiam, minden olyan gyorsan történt. Még most is hallom azt a puffanást, ahogy a feje egy méterrel odébb nekicsapódott a földnek. A kocsi szó szerint áthajtott szegényen. A fülén, a száján folyt a vér, nem mutatott semmilyen életjelet. Ekkor már tudtam, hogy nem lehet rajta segíteni"

– sírta el magát az édesapa, aki csak véletlenül hagyta nyitva a kiskaput, nem sejtette, hogy fia a hátsó udvarban tartózkodik.

A Magyar Posta Zrt. sajnálattal és megrendüléssel értesült a balesetről, együtt éreznek a tragédia érintettjeivel. A társaság vezetése felajánlotta segítségét a családnak. A Fonyódi Rendőrkapitányság jelenleg is vizsgálja a járművezető, valamint a szülők felelősségének kérdését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?