RIPOSTER

Drámai bejelentés: találtak egy újszülött babát a borsodi kórháznál

A miskolci kórház inkubátorában nemrég már találtak egy babát, ő kislány volt, most azonban kisfiú feküdt benne.
  • Szerző: Ripost

Egy hét elteltével ismét egészséges újszülöttet találtak Miskolcon a megyei kórház bejáratánál található babamentő inkubátorban - tájékoztatta a kórház kedden az MTI-t.

Ezúttal egy kisfiút tettek az inkubátorba, amely hétfőn jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett. Gondozásba vették a gyermeket, majd a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztályra vitték - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták.

A kisfiú a vizsgálatok szerint nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, egészséges.

Május 27-én egy kislányt tettek be az inkubátorba, őt Kis Napsugárnak keresztelték el.

A kórház arra is kitért, hogy a nők - ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbe adás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kisfiú volt a tizennegyedik újszülött, akit elhelyeztek benne.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?