Létrehozva: 2019.01.24.

Döbbenetes adat: 600 ezer időzített bomba a magyar utakon

A Ripost megszámolta: minden ötödik autón még nyári gumi van, miközben az egész országban havazik! Emlékezzünk, hétfõn négyen haltak meg a téli gumi hiánya miatt az M3-as autópályán, összesen 15 gyerek maradt árván. Tényleg ezen a pár tízezer forinton spórolunk?

"A kocsimba csúszott hátulról egy másik autó a piros lámpánál, nagyon dühös vagyok! Főleg, mert nem volt a vétkes autón téli gumi!" – mondja dühösen a %RIPOST%-nak Edit, akit éppen szerda reggel ért baleset a hóesésben Budán.

Hétfőn a köd, a csúszós út és a nyári gumi miatt történt tragikus tömegkarambol az M3-as autópályán: 8 autó csúszott egymásba, négyen haltak meg, ők pedig 15 gyereket hagytak árván.

A %RIPOST% megszámolta: 100 kocsiból 20-nak még nyári gumija van egy óbudai panelsor előtt a parkolókban. Direkt csak olyan autókat számoltunk, amiket láthatólag használ a gazdájuk – ez azt jelenti, hogy lefagyott és havas utak ide vagy oda, az autósok ötöde utazik nap mint nap időzített bombán a maguk, családjuk és a többi közlekedő életét is veszélyeztetve.

Ez országosan több mint 600 ezer autó!

A %RIPOST% számolását az Autónavigátor is megerősítette: ők valamivel több mint 100 autó abroncsát nézték át szúrópróbaszerűen, összesített eredményként azt láthatták, hogy a gumik 38 százaléka 5 évnél idősebb, ami a téli abroncsoknál már veszélyesnek számít. Az olcsóbb abroncsok aránya minden eddiginél jelentősebb, 48 százalékos a felmérésük szerint.

A téli gumit a kopástól függetlenül ajánlott 5 éves korában lecserélni. Bár a téli gumi használata még mindig nem kötelező  Magyarországon, de a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedni mégis kötelességünk

– hangsúlyozta a %RIPOST%-nak egy biztonságtechnikai szakértő.

Régen senkinek nem volt téli gumija, mégis elközlekedtünk valahogy! Túl van ez gondolva, megint egy több tízezres költségbe akarnak belehajszolni minket

– mondják erre sokan, főleg az idősebbek arra az ötletre, hogy nálunk is tegyék kötelezővé a téli gumit.

Az tény, hogy a téli gumik cseréje nem olcsó, sokaknak üzleti érdeke, hogy mind a 3 millió autós lecserélje – de fontos tudni, hogy régen sokkal kevesebb volt az autó, és sokkal lassabban hajtott a többség,így ma jóval nagyobb kockázat nyári gumival hajtani télen.

Hogy hol kötelező a téli gumi, és fizet-e a biztosító, ha nyári gumival balesetezünk, kiderül a csütörtöki Ripost napilapból!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

life.hu

Csillagjegyek, akik nem tudnak leállni: állandóan rágódnak

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Rejtett üzenetek a Katalin hercegné betegségét bejelentő videóban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-