RIPOSTER

Csoda történt a várpalotai horrorhintából kirepült Krisztoferrel

A fiú heteken át feküdt kómában, gépek tartották életben. Édesanyját a legrosszabbra is felkészítették az orvosok, ám most, két évvel később, minden megváltozott.
  • Szerző: Doris

Édesanyja újra tanítja élni Máthé Krisztofert, akinek nevét két évvel ezelőtt ismerte meg az ország. Ő volt ugyanis, aki Várpalotán egy meghibásodott kalapácshintából kirepült, és 15 méterrel távolabb, fejjel a járdaszegélynek csapódott. Az orvosok sem hitték, hogy valaha felépül.

Fotó: Ripost

Ma már viszont Krisztofer újra jár, önállóan eszik, ír, olvas és beszélni tanul.

„Hetente kétszer Veszprémbe utazunk logopédushoz, a szép kiejtést gyakoroljuk. A kisfiam azért is iparkodik, mert nagyon tetszik neki egy lány, szeretne neki udvarolni, bókolni” – árulta el a Blikknek a fiú édesanyja, Dia.

A fiú még nem képes az önálló beszédre, lassan, megfontoltan formálja a szavakat, de a történtek fényében ez is óriási eredmény. Régi barátaira nem emlékszik, mivel a baleset előtti élete teljesen kitörlődött az emlékezetéből.

„Kilencen lakunk ebben a városszéli, alig negyven négyzetméteres albérletben. Van, hogy este mind felkucorodunk az egyik ágyra, onnan nézzük a tévét. De nem kesergek a nehéz sorsunk miatt, hiszen visszakaptuk Krisztofert. Az ő derűs mosolya, öröme mindennél fontosabb nekünk. Tudom, hogy egy nap majd teljesen felépül, és újra olyan lesz, mint régen” – bizakodott a lapnak Dia.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?