RIPOSTER

Családi dráma Cegléden: ezt követeli a hatóság a 3 éves kislánytól

A kislány több mint egymillió forintos tartozást örökölt elhunyt édesapjától, ám a család nem tud fizetni.
  • Szerző: Ripost

Egy 30 ezer forintos telefonszámlából lett 1,3 milliós hagyatéki teher, amelyet egy 3 éves ceglédi kislányon akarnak behajtani, miután édesapja elhunyt.

A Blikk szerint a család tehetetlen. A férjnek először agydaganata, majd leukémiája és nyirokrákja lett, éppen amikor megszületett kislánya. Végül tavaly februárban halt meg, decemberben pedig az özvegy kapott egy levelet a végrehajtótól, 600 ezer forintot követelt.

A férfi 2010-ben nem fizetett be egy 30 ezer forintos telefonszámlát, a járulékos költségek miatt pedig ekkora lett a tartozás. Az asszony jelezte a végrehajtónak, hogy férje meghalt, elküldte a halotti anyakönyvi bizonyítványát, ezzel lezártnak tekintette az ügyet.

A tartozás azonban nem szűnt meg, a végrehajtás is haladt tovább. A bíróság 1,3 millió forintot ítélt meg, azt pedig ráterhelték az ingatlanra, ami a 3 éves kislány nevén volt.

A családi házat a gyámhivatal engedélyével édesanyja eladta, árából vett egy kisebbet, kifizette a banki tartozásokat, de a végrehajtónak nem tudott fizetni és egyelőre nem tudja, hogy hogyan tudná rendezni az adósságot, pedig saját ügyvédje szerint is fizetnie kell.

A lapnak Pintér Matild független jogász azt mondta, ha valaki meghal, nem engedik el tartozását: ez a hagyatéki teher, amit az örökös visel. Ha kiskorú, akkor az örökséggel kapcsolatos összes döntést jóvá kell hagynia a gyámhivatalnak is. Arról a hivatal dönt, hogy milyen ingatlanra, ingóságra terheli a behajtani kívánt pénzt.

És ezeket olvastad már?