RIPOSTER

Cameron tanácsadója dicsérte a magyar családtámogatást

A magyar családpolitikai intézkedésekkel foglalkozott nemrég a BBC - derül ki abból a videóból, ami csütörtök délelőtt jelent meg Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Facebook-oldalán.

A tévéműsorban részletet mutattak abból az interjúból is, amit a brit közmédia budapesti tudósítója, Nick Thorpe készített a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral.

Novák Katalin arról beszélt, hogy

hazánk – más európai országokhoz hasonlóan – demográfiai kihívásokkal néz szembe, s hangsúlyozta, hogy a kormány több szakpolitikai területen is a családok érdekeit helyezi középpontba.

A műsorban megszólalt Phillip Blond családügyi szakértő is, aki a ResPublica kutatóintézet vezetője, valamint David Cameron volt konzervatív kormányfő egykori tanácsadója. Arra a felvetésre, hogy a magyar kormány átfogó akciótervével „merész vállalkozásba kezdett”, Blond úgy reagált: „hála Istennek”.

A szakértő szerint az elmúlt évtizedekben csak nagyszabású tervek helyett mindig csak „mikromegoldások” születtek a „kirívó egyenlőtlenségek” kezelésére, amelyeket egyébként az elmúlt negyven év liberális konszenzusa eredményének tart.

Hangsúlyozta, a nők „nagy árat fizetnek a gyermekvállalásért”, ami egyébként is bizonytalanságba taszítja a leendő szülőket azokban a társadalmakban, ahol a gyermekvállalást nem jutalmazzák.

A magyar akciótervet „rendkívül progresszív, előremutató programnak” nevezte, ami „stabilizálja a családokat akkor, amikor a legsebezhetőbbek”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?