RIPOSTER

Bulizott, miután megölte és elásta apját az ecsegi férfi

Megdöbbentek a nyugodt nógrádi falucska lakói. Négy napig élt úgy közöttük a 25 éves Bálint, hogy előbb megölte, majd saját kertjükben elásta édesapját. Senki nem érti, mi ütött a fiúba, akit gyerekkorától ismertek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 25 éves V. Bálint bográcsozni és bulizni volt hétvégén, ismerősei nem vettek rajta észre semmi különöset. Akkor még csak ő ismerte sötét titkát.

Édesapját, a 49 éves Karcsi bácsit - ahogy a falu fiataljai hívták - kedden kezdte el keresni a testvére, miután már napok óta nem látta. Bálint hétfőn és kedden is dolgozni ment, a velük szemben lakó vállalkozónál volt kőműves.

"Kedd délután már a házuk előtt várta a rendőrség. Aznap, ahogy jöttek vissza Ecsegre a munkából, a kocsiban egy kollégája odaszólt neki, hogy már a Facebookon is fenn van, hogy keresik az apját.

„Minek keresni azt, b*d meg, hiszen otthon van”,

válaszolta a kollégájának" – mesélte el a %%-nak egy fiatal nő, akinek a testvére együtt dolgozott a gyilkos fiatalemberrel. A falubéliek azt mondják, múlt hét csütörtök este óta - vélhetően akkor ölte meg az édesapját - rengeteg alkalommal látták Bálintot.

"Mindenki ezen van a leginkább meglepődve, hogy úgy járkált itt közöttünk, mintha semmi nem történt volna, és közben akkor már megölte az apját" – mondja az egyik helybéli.

A szintén Ecsegen lakó nagymamához azonnal rokonok siettek, hogy a segítségére legyenek. Lapunktól azt kérték, ne zaklassuk őket, mert rettenetesen összetörték a történtek az idős asszonyt.

Szomszédasszonyai is átmentek hozzá, hogy megvigasztalják a nagy csapás után.

Nem elég, hogy megölték a fiát, ráadásul az unokája tette, aki emiatt alighanem hosszú időt börtönben tölt majd. A 25 éves fiatalember a rendőrségen mindent beismert.

"A kocsiban, amikor már lehetett tudni, hogy náluk vannak a rendőrök, azon aggódott, hogy tart olyan fegyvereket, amikre nincs is engedélye. Még az utolsó pillanatban is ezekkel volt elfoglalva" - mondta egy fiatal nő. A fiú vadászott, több fegyver és lőszer tartására engedélye volt, sokra azonban nem, a rendőrség ezeket is lefoglalta.

A %% megtalálta azt a tanítónőt, aki általános iskolában foglalkozott a fiúval gyerekkorában.

"Teljesen érthetetlen ez az egész.

Nagyon szerethető fiú volt.

Négy évig tanítottam, de utána is szoros maradt a kapcsolatunk. Megbízott bennem, hozzám fordult a problémáival. Az igaz, hogy problémás gyerek volt, de semmi nem utalt arra, hogy ilyesmi előfordulhat. Sőt, arról sem hallottam az utóbbi időben, hogy nagy kilengései lettek volna".

Ahogyan a faluban senki, úgy ő sem tudja a választ a miértre. Mindössze annyi derült ki, hogy Bálint édesanyja korábban elköltözött, ő pedig az édesapjával maradt, akivel gyakran volt nézeteltérése.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?