RIPOSTER

Budapesten akarta megismételni egy diák a floridai mészárlást

A fiú idén januárban fenyegette meg osztálytársait, több videót is küldött nekik a floridai lövöldözésről.
  • Szerző: Ripost

Emberölés előkészülete miatt állított bíróság elé egy fiatalkorút a Fővárosi Főügyészség. A 16 éves gimnazista fiú több iskolatársának is azt mondta, hogy iskolai lövöldözést tervez.

A budapesti gimnázium tanulója idén januárban egy közösségi oldalon, illetve személyes beszélgetések alkalmával két kiskorú osztálytársának és egy szintén kiskorú ismerősének arra utalt, hogy a „floridai lövöldözéshez” hasonlóan azt tervezi, hogy a gimnáziumban diáktársait lelövi, majd öngyilkosságot követ el.

Ezután átküldött az osztálytársainak egy, az amerikai iskolai lövöldözésről készült amatőr videót, valamint egy olyan linket is, melyet megnyitva egy sorozatlövő gépkarabély képe és leírása szerepelt. Iskolatársai tartottak attól, hogy ezeket meg is teszi, ezért jelentették.

A fiút előállították és kihallgatták, majd emberölés előkészülete miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állították. A törvényszék bűnösnek mondta ki a fiút, majd 2 év próbaidőre bocsátotta. A vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll, és önismereti tréningre kell járnia. Az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. A fiatalkorú vádlott és védője viszont felmentésért fellebbezett - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?