RIPOSTER

Brutális viharokra készülhetünk, az egész országra kiadták a riasztást

A héten meleg idő lesz, sok záporra és zivatarra kell számítani, sőt helyenként felhőszakadás és jégeső is lesz.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn a napos időszakok mellett ismét több helyen kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az időnként élénk északkeleti szél ezek környezetében feltámadhat. Délután 26-30 fokot mérhetünk, de a zivatarok elvonultával visszaesik a hőmérséklet, és melegfronti tünetekkel is számolnunk kell.

Az egész országra kiadták hétfőre az elsőfokú riasztást zivatar miatt, ami még kedden és szerdán is érvényben lesz - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Kedden is meleg időre van kilátás, csak a többfelé kialakuló záporok, zivatarok hűthetik le a levegőt. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 23-29 fok valószínű.

Szerdán ismét több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél elsősorban viharok környezetében támadhat fel. A reggel sokfelé párás, ködös lehet. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul - írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?