RIPOSTER

Botrányosan viselkednek az oltásellenes szülők, miattuk halt meg a baba

A magyar oltásellenes mozgalom vezetője nem engedte, hogy kisfiát orvosok kezeljék, a gyereke pedig a fél éves kort sem érte meg.
  • Szerző: Ripost

Már az első tárgyalás is zűrösen indult a magyar oltásellenes mozgalom vezéralakja, L. Csaba és felesége Ada ügyében, akik Endre fiuk halála miatt állnak a Budapest Környéki Törvényszék előtt. Nem akarták, hogy felvétel készüljön róluk és ki akarták záratni a nyilvánosságot - írja a Blikk.

L. Csabát és feleségét emberöléssel vádolják. Az Oltáskritikus Életvédők szövetségének elnökének és fuvolaművész párjának első gyermeke, Lehel 2010-ben született, öccse, Endre pedig 2012. november 12-én.

Az anya várandóssága idején nem vette igénybe a védőnői szolgálatot, terhesgondozásra nem járt. Endrét otthonában szülte meg, ekkor látta a babát gyerekorvos először és betegsége előtt utoljára. Amikor gyermeket az újszülöttgyógyász megvizsgálta, tájékoztatta a szülőket a teendőkről, a kötelező szűrővizsgálatról és a kötelező oltásról. Az anyagcsere szűrővizsgálathoz a vért az orvos le akarta venni, ám ezt a szülők írásban elutasították.

2012-ben a szilvesztert a család egy ismerősnél töltötte, ott lett rosszul a kicsi január 1-jén. Gyakran sírt, enni nem akart, később sugárban hányt is. Vendéglátójuk orvoshoz akarta vitetni, de az apa nem engedte. A gyerek állapota tovább romlott, bőrszíne is elváltozott.

Az első mentőt este hívták, 10 óra után érkezett a helyszínre, perceken belül az esetkocsi is ott volt. A szülők kifejezetten akadályozták a csecsemő ellátását, a mentősökkel kiabáltak, vádaskodtak, tiltakoztak az orvosi ellátás ellen.

Endrét a mentők éjjel fél 12-kor a SOTE I. sz. gyermekgyógyászati klinikájának átadták, ahol a gondos kórházi kezelés ellenére 2013. január 8-án elhunyt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?