RIPOSTER

Botrányos indokot ad az ELMÛ a folyamatos áramkimaradásra

Nyolc hónap alatt semmit sem változott a helyzet, a napokban ismét áram nélkül maradt a XVII. kerület több városrésze is. Az ELMÛ megkezdte az üzemzavar elhárítását.

Az elmúlt hónapokban számos alkalommal sötétbe borultak komplett városrészek a XVII. kerületben, legutóbb november elején történt ilyen. A felháborodott lakók közül többen kisgyermekes édesanyák, akik áramkimaradáskor nem tudnak fűteni, ugyanis több lakásban elektromos cirkófűtés van.

Vasárnap együtt a család, megáll a főzés, nincs TV, nincs net, a komfortérzetünk a béka alatt

– panaszkodott egy érintett, aki szerint borzasztóan zavaró a hónapok óta tartó rendszeres áramkimaradás.

A rákosmenti TV17 levélben fordult az áramszolgáltatóhoz, az Elektromos Művek pedig furcsa indokkal magyarázza a problémát.

Általánosságban elmondható, hogy az áramszünet egy elektromos hálózat üzemeltetésével együtt járó természetes jelenség, melynek oka lehet anyagfáradás vagy tevékenységi körünkön kívül álló külső behatás eredménye is.

Ezért az Elosztói engedélyes üzletszabályzata rögzíti, hogy a villamosenergiát folyamatosan, de nem szünetmentesen biztosítja a rendszerhasználók részére – olvasható az szolgáltató válaszában.

A fentiekre csak úgy záporoztak a felháborodott kommentek, az egyik lakó szerint innentől kezdve a nem fizetés is lehetne természetes jelenség a fogyasztók részéről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?