RIPOSTER

Botrányos dolgot tett a kecskeméti tanárnő: több diák is érintett

Több mint száz iskolás gyereket és családjukat károsította meg azzal, hogy utazást hirdetett, de csak a pénzt szedte be.
  • Szerző: Ripost

A 48 éves kecskeméti tanárnő az iskola tanulóinak 2016 tavaszán franciaországi utazást hirdetett, a kirándulás 45 ezer forintos részvételi díját beszedte, valójában azonban semmit sem szervezett.

Az utazásra 213-an jelentkeztek, akik a pénzt a vádlott munkahelyén készpénzben fizették ki vagy átutalták. A nő indulás előtt egy nappal, 2016. október 30-án e-mailben lemondta az utazást azzal a valótlan indokkal, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport-kedvezményt nem tudja érvényesíteni. Valójában azonban nem szervezett semmit.

A kirándulás lemondása után kérték, hogy igazolja állításait, de ő hamis bizonylatot mutatott be. A vádlott 136 diáktól összesen 9.171. 000 forintot vett át, melyet két sértett kivételével nem térített meg.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja és börtönbüntetést kért ellene. A büntetlen előéletű vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - írja az ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?