RIPOSTER

Botrány a tárgyaláson, kórházba kellett vinni egy szolnoki fiatalt

A bíró félbeszakította a tárgyalást, miután a vádlottra az egyik tanú rátámadt.
  • Szerző: Ripost

A gyilkossági ügy első tárgyalása csütörtökön volt. A bíró elsőként a vádlott volt munkaadóját, a sértett vejét szólította. A tanú a vádlottpad mellett elhaladva, a vádlott közelébe érve, őt váratlanul nyakon, illetve állon rúgta - tudta meg a Szoljon a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától.

A további rúgásokat a büntetés-végrehajtási dolgozók akadályozták meg. A bíró, a tárgyalást megszakította és szólt a rendőröknek, akik a helyszínre kiérkezve a tanút előállították, a vádlottat pedig kórházba vitték.

A megyei főügyészség a most megsérült vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, sikkasztással és autólopással vádolja. A vádirat szerint a 21 éves fiatalember felhasználta annak a boltnak a bevételét is, amelyben dolgozott. A sikkasztással munkáltatójának több mint 900 ezer forint kárt okozott. A pénzzel tavaly nyáron kellett volna elszámolnia, de inkább elhatározta, hogy megöli a sértettet. Szolnok egy elhagyatott részére csalta, ahol késsel támadt rá és több szúrással megsebesítette. Majd beszállt annak autójába, és a földön fekvő emberen többször is áthajtott, belehalt sérüléseibe. A megyei főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kért a 21 éves fiatalember ellen.

És ezeket olvastad már?