RIPOSTER

Borzalom Baranyában: befalazott holttestet találtak az idős nő házában

Egy férfi bosszúból ölte meg volt kollégáját, akit két társával együtt falazott be édesanyja pincéjében.
  • Szerző: Ripost

Puszta kézzel megfojtotta, majd édesanyja épülő házába falaztatta be volt munka- és cégtársát egy baranyai férfi. A holttest három évig a falak között volt - írja a Bors.

A két férfi még a kilencvenes években ismerkedett meg egymással, először munkatársak voltak, majd közös céget alapítottak. Ez egy ideig működött, azonban a későbbi áldozat rászokott az alkoholra, társa - későbbi gyilkosa - ezért kiszállt az üzletből. Úgy beszélték meg, hogy az alkohol rabjává vált fél kárpótlásként ad neki 3 millió forintot, de végül nem fizette ki. Adósságát később sem kellett teljesíteni, ugyanis a másik férfit emberölés miatt lecsukták.

2011-ben azonban kiszabadult, fel is kereste volt cégtársát, aki fizetni nem akart, helyette felajánlotta, hogy adósságát úgy törleszti majd, hogy munkát ad a frissen szabadult elítéltnek. Megegyeztek, de a frissen szabadult férfi csak egy évig bírta, ugyanis volt társa korábbi alkoholproblémái még súlyosabbak lettek, így 2012-ben inkább elment a cégtől.

Összevesztek, a későbbi áldozat pedig kijelentette, hogy nem fizet. A férfi ezen feldühödött és elhatározta, hogy megleckézteti volt társát. A bosszú 2013-ban jött el, ekkor a férfi megtudta, hogy volt társa egyedül él. Figyeltette a férfit, mikor pedig egyedül maradt, lecsapott: rárontott, két kézzel megragadta a nyakát és puszta kézzel megfojtotta. A holttestet ezután két társával együtt kicipelte, és édesanyja házához vitte, ahol éppen építkeztek. A pincébe, az építési törmelék és sitt közé dobták, a holttestet rejtő törmelék elé falat húztak, mögé pedig sóder-betont öntöttek.

A gyilkos lefizette két társát, és odaadta nekik az áldozatától elvett nyakláncot, és 1 millió 300 ezer forintot is.

A holttest három évig feküdt édesanyja pincéjében, a beton és a sitt alatt, ekkor azonban megtalálták. A Szekszárdi Törvényszék a férfit különös visszaesőként elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt 17 év fegyházra ítélte, míg társait bűnpártolásért vádlottat 3-3 év börtönre. Az ítélet fellebbeztek, tárgyalásuk pénteken, a Pécsi Ítélőtáblán lesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?