RIPOSTER

Borzalmas részletek: sugárban hányt Csabáék babája, a szülők nem hívtak orvost

A szülők mulasztása miatt halt meg másfél hónapos kisfiuk még 2013-ban, ők mégis az orvosokat hibáztatják.
  • Szerző: Ripost

Pénteken kezdődött a szándékos emberöléssel vádolt oltásellenes L. Csaba és felesége, L. Ada tárgyalása. L. Csabát és feleségét is meghallgatta a Budapesti Környéki Törvényszék. A házaspár nem érzi bűnösnek magát, pedig a vádirat szerint a szülők mulasztása miatt lett vérzékeny és kapott agyvérzést a kisfiú. A szülők egészen mást állítanak.

Az újszülöttek számára kötelező K-vitamin szerepéről szólt a pénteki tárgyalás, amit a kisfiú nem kapott meg. A bíróság meghallgatta a másodrendű vádlottat, az anyát, L. Adát, és az elsőrendű vádlott apát, L. Csabát is.

A 2012-es szilvesztert a család egy ismerősnél töltötte, a kisfiú ott lett rosszul. 2013. január 1-jén a másfél hónapos baba sokat sírt, majd sugárban hányni kezdett. A család vendéglátója orvost akart hívni a gyerekhez, de az apa nem engedte, telefonon tiltotta meg az anyának is.

L. Ada a bíróságon azt mondta, hogy amikor a kicsi hányni kezdett, csak azt hitte, hogy "valami baj van a pocakjával”. A kisfiú összesen háromszor hányt. Este végül kihívták az ügyeletet.

A vádirat szerint L. Csaba és felesége is akadályozta az újszülött helyszíni orvosi ellátását, kiabáltak és vádaskodtak az ügyeletes orvossal, majd később a mentősökkel is. A szülők ezt tagadják, az anya szerint békében hagyták dolgozni az orvost.

A vád szerint azt is akadályozták a szülők, hogy a mentő elvigye a kórházba a kisbabát, aki a kórházban egy héttel később meghalt. A vádirat szerint a vitaminhiányból adódó vérzékenység okozta a kisbaba halálát. Az anya és az apa viszont azt állítja, hogy az orvosok okoztak agyvérzést a kicsinél.

Az apa egy 2014-es interjúban például azt mondta, hogy az orvosok a baba szerveire „pályáztak, ezért halt meg. […] Megölték a kisfiamat. Elrabolták és megölték. Kivégezték. Brutálisan. És úgy, hogy semmi jogi következmény nem lehet rájuk nézve. Sőt, még talán próbálják a felelősséget ránk tolni.”

A tárgyalási nap végeztével az apa kihallgatását félbeszakította a bíró, a per márciusban folytatódik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?