RIPOSTER

Betontömbök és utánfutó temette be a magyar tűzoltót családja előtt

A férfi hétvégén háromórás életmentő mûtéten esett át, miután biciklizés közben elsodorta egy autó.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű balesettel végződött egy békés családi program egy 42 éves tűzoltó számára – mázsás betondarabok és egy pótkocsi is a férfira zuhant.

A szabadnapos P. Tibor a feleségével egy gyerekeivel biciklizett Kemecse környékén szombat délután. Ekkor még nem sejtették, hogy a családfőnek egy életmentő műtéten kell átesni alig pár órával később.

"Alig akartuk elhinni, amikor meghallottuk, hogy mi történt. Ott is hagyhatta volna a fogát Tibi!" – mondta a Blikknek a férfi egyik, a neve elhallgatását kérő ismerőse.

"A gyerekekkel és a feleségével indultak biciklizni. Szabályosan, az út mellett tekertek, amikor szemből gyorsan érkezett egy autó. A furgonra egy utánfutó volt felszerelve, azon pedig hatalmas betonoszlopokat és kerítést szállított. Gond nélkül tudott menni, egészen addig, míg egy bukkanóhoz nem ért. Ekkor veszítette el uralmát a járgány felett a sofőr" – mesélte.

"Mint egy bicska, úgy csuklott meg az autó a lejtőn. A kocsi felgyorsult, nem tudta a sofőr a sávban tartani, átcsúszott a szemközti részre. Pont ott, ahol Tibi a családjával tekert" – mondta a férfi. A család többi tagja megúszta, de pár méterről nézték végig a történteket. A családapának nem volt esélye elkerülni a balesetet: a kocsi az út melletti árokba sodorta a tűzoltót, majd a kocsi a rakományával kis híján agyonnyomta őt.

A segítség szinte azonnal kiért: a mentők mellett a tűzoltók segédkeztek bajtársuk kimentésében. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol közel hatórás beavatkozáson esett át a súlyos sérüléseket szenvedő férfi. Úgy tudni, több belső szerve is roncsolódott, de az állapota már stabil, de a kórház többet nem árult el. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?