RIPOSTER

Balesetveszélyes aknafedelek csúfítják a fővárost

Beszakadt, hiányos aknafedelekkel van tele Budapest, amelyek telekommunikációs cégekhez vagy a forgalomirányításhoz tartoznak. Nemcsak elcsúfítják a városképet, de balesetveszélyesek is. Elég egy rossz lépés, és több hétre gipsz kerülhet az ember lábára.
  • Szerző: Ripost

100 méteren belül több fedél is beszakadt itt, az Izabella utcában. Az a csoda, hogy még nem történt nagyobb baj. Az egész városban kerülgetni kell a lyukakat

– fakadt ki egy gyalogos a belvárosban.

Több száz, az Izabella utcaihoz hasonló problémás aknafedél van a fővárosban, amelyek a különböző telekommunikációs cégekhez, a forgalomirányításhoz vagy a csatornázási művekhez tartoznak. Ezeknek a javítása az aknához tartozó cégnek lenne a feladata, ám sokszor akár hónapokig is tátong egy-egy lyuk az úton. A %Ripost% több érintett céget is megkeresett.

„Útellenőreink folyamatosan járják a várost és figyelik ezeket a problémákat, ugyanakkor célszerű bejelentést is tenni az ilyen hibákról a www.budapestkozut.hu weboldalon” – mondta el a %%-nak Huber Szebasztián, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője.
Hasonlóan nyilatkoztak a telefon- és internetszolgáltatók is. A Telekomot, melyhez a MATÁV feliratú aknák is tartoznak, a 1414-es telefonszámon, illetve az [email protected] e-mailcímen érhetjük el, míg a UPC a 1221-es telefonszámon fogadja a bejelentéseket.

Van értelme bejelentést tenni!

A %% korábban a 2-es villamos Közvágóhíd végállomásán lévő lábfej nagyságú úthiba miatt kereste fel a Budapesti Közlekedési Központot (BKK). Az érintett akna fedlapot először jelzőbójával tüntették fel a gyalogosoknak, majd néhány hét alatt teljesen kicserélték és újra aszfaltozták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?