RIPOSTER

Az esküvőjét tervezte a Hortobágyon felrobbant hős tűzszerész

Már a közös esküvőt tervezték, most pedig megözvegyülve, két kislányával élettársa temetésére készül a Hortobágyon felrobbant hős tûzszerész menyasszonya.

A Gyömrőn élő Rózsa Nándor főtörzsőrmester épp egy hete indult dolgozni a Hortobágyra, ahol kollégáival heti váltásban bombákat, harci eszközöket hatástalanított. Családja hozzászokott már a férfi  távollétéhez, talán ezért sem akarta felkelteni a szeretteit, hogy elbúcsúzzon tőlük. Pénteken jött a szörnyű hír: Nándi soha többé nem megy haza.

Nem hittem el, hogy meghalt. Abban reménykedtem, talán tévedtek, talán ő az, aki csak megsebesült

– mondta Marianna a Lokálnak.

Egész éjjel nem aludtam, csak sírtam és sírtam. A legnehezebb tegnap, vasárnap reggel volt, amikor a nagyobbik lányom kereste az apját

- emlékezett vissza a gyászoló asszony, akinek a kezét tavaly karácsonykor kérte meg a hős tűzszerész, az esküvőt 2017-re tervezték.

Ahogy a %% is beszámolt róla, pénteken kora délután egy bomba hatástalanítása során vesztette életét a Hortobágyon négy tűzszerész, akiket hősi halottá nyilvánítottak. A Honvédelem.hu azt írja, a tűzszerészek az egykori bombavetőtér mentesítésén dolgoztak, és mind a négyen kiválóan felkészült, szakmailag képzett, tapasztalt szakemberek voltak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?